Nou sistema de recollida de residus al mercat d’Empuriabrava

Aquests canvis tenen com a objectiu la millora del procés així com agilitzar i fer més eficient la neteja viària

Dissabte passat es va iniciar un nou sistema de recollida de residus al mercat setmanal del Passeig Marítim d’Empuriabrava. Aquests canvis tenen com a objectiu la millora del procés de recollida de residus que es generen al mercat així com agilitzar i fer més eficient la neteja viària, evitant la dispersió de residus lleugers cap al medi natural.

Aquest nou sistema requereix la col·laboració dels paradistes que, segons el tipus de parada que regentin, hauran de seguir un protocol o un altre. Les parades d’alimentació comptaran amb un punt de recollida on hi podran anar dipositant els residus a mesura que els vagin generant. Per la seva banda, les parades de roba, complements o parament de la llar, hauran de separar-los de forma selectiva en bosses, que deixaran a la mateixa parada i que es recolliran al final del matí. En el primer cas, per a les parades d’alimentació, s’ha creat un punt de recollida que consta d’una caixa compactadora per a les caixes de cartró, plàstic i fusta, i contenidors d’altres fraccions. En el segon cas, per a les parades de roba, complements i de parament de la llar, les fraccions que hauran de separar de forma selectiva són les de rebuig, envasos i paper/cartró que hauran de dipositar ordenadament a l’espai de parada que tenen assignat. Una vegada hagin acabat les tasques de desmuntatge de les respectives parades, els camions de l’empresa municipal de neteja, CENET 06, recolliran les deixades prèviament classificades.

El passat dissabte, els responsables de CENET 06, van informar als paradistes d’aquest nou sistema així com de la nova ordenança de mercats. Aquesta, que tipifica com a infraccions greus el fet de no respectar els espais per a dipositar els residus ni portar a terme de forma correcta la recollida selectiva, es va aprovar el 27 de juliol, tot i que s’ha començat a posar en pràctica aquesta tardor, acabada la temporada turística, per tal de facilitar als paradistes l’adaptació a aquest nou procés. Per últim, En el marc de la campanya informativa iniciada per informar del nou sistema de recollida de residus, també es va aprofitar per informar de la prohibició existent de lliurar bosses de plàstic als clients.