Mercadona inaugura un “supermercat eficient” al mercat municipal de Salt

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Mercadona ha inaugurat aquest dilluns a Salt (Girona) un “supermercat eficient”, nascut de la reforma del que tenia al mercat municipal de la localitat, que ja no s’adaptava als estàndards de qualitat actuals.

La botiga ha suposat una inversió de 3,3 milions d’euros i, amb aquest, ja són 19 supermercats –dels 28 que Mercadona té a Girona– els que han implantat el model de botiga eficient, ha informat la companyia en un comunicat.

Aquesta generació de supermercats disposa d’un disseny renovat respecte a la botiga anterior, amb colors i materials nous, tant a la façana exterior d’accés com en la distribució de les diferents seccions.

S’han pres mesures per reduir “fins a un 40%” el consum energètic respecte al model de botiga convencional, s’ha millorat l’aïllament tèrmic i acústic optimitzant els materials i el gruix de les parets i sostres, i s’han incorporat congeladors horitzontals més eficients energèticament.

Mercadona va començar a implantar aquest model a les comarques de Girona el 2017 i des de llavors ha invertit 64,9 milions d’euros per reformar 16 supermercats i obrir-ne tres de nous.