L’escola Palau de Santa Eulàlia reobre després de 50 anys

Reobrirà com escola rural per garantir "l'equilibri territorial" a Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assistit aquest diumenge a la inauguració de l’escola Palau de Santa Eulàlia, a Palau de Santa Eulàlia (Girona), que reobrirà aquest dilluns com a escola rural, i 50 anys després del seu tancament, per garantir “l’equilibri territorial” a Catalunya.

A l’acte també ha assistit l’alcalde del municipi gironí, Xavier Camps, i junts han visitat les instal·lacions que ocuparà la nova escola rural, ha informat el Govern en un comunicat aquest diumenge.

“L’escola és la que fa poble, quan batega una escola batega un poble; la llengua, la cultura i l’escola fan país, i, a partir de demà, la llengua, la cultura i l’escola faran i fan Palau de Santa Eulàlia”, ha defensat Gonzàlez-Cambray.

L’escola tindrà un grup amb sis alumnes, dos d’ells d’educació infantil i quatre de primària, i ocuparà un espai de l’Ajuntament que s’ha adequat per al seu ús com a escola.

Gonzàlez-Cambray ha destacat el seu suport a les escoles rurals i ha explicat que si els nens es poden quedar als seus pobles des del principi de la seva escolarització, també s’afavoreix l’establiment de les famílies en aquests territoris.

“Estem decidits a enfortir la xarxa educativa pública i facilitar al màxim la igualtat d’oportunitats educatives, també en l’àmbit rural”, ha conclòs.