La residència la Torre de Fontcoberta, primer centre del Pla de l’Estany en rebre la vacuna

Maria Argerich, de 89 anys, és la primera persona de la comarca en rebre la injecció

La residència la Torre de Fontcoberta ha estat el primer centre de gent gran de la comarca del Pla de l’Estany en rebre la vacuna contra el coronavirus aquest dissabte 2 de gener. El Departament de Salut l’ha administrat a 27 usuaris i 13 treballadors. La primera resident en rebre-la ha estat Maria Argerich, de 89 anys, qui ha assenyalat que cal que tothom es vacuni “per un bé de tots”. Per altra banda, la primera treballadora en rebre la injecció amb la dosi de Pfizer ha estat l’auxiliar d’infermeria Irina Ceuca. El Pla de l’Estany és la sisena comarca de la Regió Sanitària de Girona en rebre la vacuna. La campanya estendrà en els propers dies el vaccí arreu del territori gironí.

La campanya de vacunació contra la covid-19 ha arribat aquest dissabte 2 de gener al Pla de l’Estany. A dos quarts de quatre les dosis de Pfizer han arribat al centre la Torre de Fontcoberta per tal que l’equip de vacunació l’administrés a 27 usuaris i 13 treballadors.

La primera en rebre la injecció ha estat Maria Argerich, de 89 anys. La usuària s’ha mostrat “contenta” de poder-se vacunar i ha remarcat la importància que tothom ho faci “per un bé de tots”.

Per altra banda, la primera treballadora en vacunar-se ha estat l’auxiliar d’infermeria Irina Ceuca. Ceuca ha demanat a la població que es vacuni i que confiïn en els professionals sanitaris.

A continuació, l’equip de quatre infermeres han administrat les 38 dosis restants que s’han donat avui a usuaris i treballadors de la Torre de Fontcoberta. El centre tampoc ha patit cap contagi durant la pandèmia. Tot i així, el director, Salvador Costa, ha afirmat que han viscut “mesos molt durs”.

El Pla de l’Estany és la sisena comarca on s’ha administrat la vacuna a la Regió Sanitària de Girona. El tret de sortida de les vacunacions el va donar el Gironès, amb el primer vacunat a la Residència Creu de Palau el diumenge 27 de desembre. En els dies successius s’han administrat les primeres dosis al Ripollès, la Garrotxa, el Maresme i la Selva i progressivament arribarà a la resta del territori.