La fàbrica d’aparells electrònics Simón de Riudellots de la Selva tancarà a finals d’any

L'empresa ja negocia la recol·locació dels 120 treballadors que ocupa a les plantes d'Olot i Martorelles

Alguns dels manifestants amb paraigua aquest 1 de Maig de 2021 a la Plaça del Vi de Girona. ACN

La fàbrica d’aparells electrònics Simón de Riudellots de la Selva (Selva) té previst tancar a finals d’any segons ha avançat el Diari de Girona i ha confirmat l’ACN a través de fonts sindicals. L’empresa, que va obrir fa tretze anys, negocia ara la recol·locació dels seus 120 treballadors a les plantes d’Olot i Martorelles.

En un comunicat publicat pel DdG, l’empresa esgrimeix que s’ha vist afectada per una caiguda progressiva de la demanda de les sèries que s’hi produeixen. La companyia ha deixat clar que la planta de Riudellots es mantindrà oberta fins que s’arribi un acord amb els treballadors. Uns treballadors que aquest dissabte van participar en la manifestació de l’1 de Maig a la plaça del Vi de Girona.

Simón també ha explicat que té previst el trasllat de la maquinària a les altres dues fàbriques un cop s’hagi arribat a un acord. Per la seva banda, els treballadors han lamentat aquesta decisió i es mostren contraris a la voluntat de l’empresa de tancar la fàbrica selvatana. En aquest sentit, assenyalen que el 80% del personal afectat son dones i que la majoria té més de 50 anys. El secretari general de la Federació d’Indústria de CCOO a Girona, Carles Chicano, reclama que “la gent es pugui jubilar o prejubilar aquí” i que “no sigui tan traumàtic” anar a Olot o Martorelles.

Chicano ha explicat que l’empresa ja va mostrar la seva voluntat de portar tota la producció a d’altres plantes el 2011, però assenyala que els ha “sorprès” que ara hagi estat “tan ràpid”. En aquest sentit, el responsable d’Indústria de CCOO a les comarques de Girona demana que hi hagi un pla de flexibilització interna per poder mantenir bona part dels llocs de feina actuals, fins que els treballadors puguin entrar en les prejubilacions. “Entenem que hi ha possibilitats a dins de la companyia per mantenir l’activitat de Riudellots”, explica.

Chicano ha remarcat que la voluntat de l’empresa és moure unes 45 persones a Olot, una vintena més a Martorelles i la resta –personal d’oficines i magatzem indirecte- encara no s’ha definit. Cal tenir en compte que de les 120 persones que treballen a la planta de Riudellots, una part provenen d’Empreses de Treball Temporal.