Jordi Camps: “Estem treballant en el sector de les obres i el manteniment del municipi”

Com ha viscut aquests dos primers anys de mandat aquest nou govern, després de les diverses complicacions que hi ha hagut a conseqüència de les catàstrofes naturals i d’aquesta pandèmia envers la salut pública?

La veritat és que ha estat un mandat molt diferent dels altres. Durant aquest mandat hem hagut de prendre decisions per gestionar unes situacions molt complexes i en aquest aspecte ens hem hagut de reinventar.

La nostra màxima prioritat ha estat gestionar el benestar dels nostres ciutadans a través de diverses accions dutes a terme en diversos àmbits. Hem treballat per ajudar al benestar integral dels ciutadans, hem treballat amb ajuts per a autònoms i empresaris i hem treballat centrats en la salut de tots ells; entre molts altres factors.

Aquests aspectes han estat els aspectes més rellevants, a dia d’avui, en el nostre mandat, referent a com ens ha afectat la pandèmia i com hem hagut de fer front a una situació completament nova i tan complexa.

Si anem una mica enrere i parlem sobre com ens va afectar el temporal Glòria, podem dir que realment no ens va afectar gaire, no vam haver de lamentar gaires destrosses. Alguna de les poques zones afectades va ser la zona de la riera, tot i no ser gaire important. Creiem que gràcies als manteniments quasi anuals que hi fem per tal de mantenir-les netes i en bones condicions, ens va ajudar a que no se’ns n’anés de les mans.

Quina despesa ha suposat per part de l’Ajuntament o administracions públiques?

El temporal Glòria ens va suposar un cost aproximat d’uns 30.000 – 40.000 euros. Amb aquesta inversió vam arreglar camins…

Si parlem de la pandèmia, si que puja molt més la despesa amb un valor aproximat d’uns 300.000 euros. Aquesta despesa ha servit per donar ajudes i subvencions als ciutadans de Vidreres a través de diversos formats: vals de consum per a gent que estigués amb un ERTE o a l’atur, vals finançats al 100% per a les empreses que han hagut de tancar durant tota la pandèmia, una aportació de més de 60.000 euros al banc d’aliments, 30.000 euros en ajudes per a autònoms, exhaurir la taxa de la via pública i la de les escoles de Música, Adults…

El pròxim cap de setmana celebrem la Festa de les Flors i estem apostant per una proposta de promoció econòmica conjuntament amb l’oci pels nostres vilatans i veïns de proximitat. En aquesta festa estem fent una promoció on s’estan posant diners de regal per gastar als restaurants de la població.

Ens agradaria saber quines són les dades actuals sobre la pandèmia sanitària i quines mesures de contenció s’estan prenent actualment per tal de contenir la Covid-19 a Vidreres?

La situació actual és que estem anant a la baixa; tot i així hem de tenir present que no podem abaixar la guàrdia. Un exemple molt clar va ser que fa just un mes i mig enrere vam tenir un repunt important a la població, just als voltants de Setmana Santa.

Actualment tenim entre uns 10 i uns 15 positius i a les escoles si que tenim unes 36 persones confinades. Des de l’Administració també hem de dir que hem estat mancats d’informació referent a la pandèmia, nombre de casos i situació epidemiològica actual. Aquesta manca de comunicació per part d’altres administracions ha fet que ens sigui més difícil estar al dia, en tot moment, sobre la situació dins el nostre municipi.

Una de les nostres labors dins la pandèmia ha estat repartir mascaretes quirúrgiques i gel hidroalcohòlic entre els veïns, mentre aprofitàvem per comunicar als ciutadans que havien de seguir amb prevenció, tot i que ja no hi hagués el toc de queda.

El proper cap de setmana celebrem la Festa de les Flors, tal com hem esmentat anteriorment; tot i que, aquest any la celebració es farà de forma semipresencial per tal de veure com evoluciona la situació i la prevenció de la Covid-19. Per part de l’Ajuntament estem posant molt d’èmfasi en seguir unes mesures de prevenció, informació i repartició de mascareta entre els assistents. A part de les mesures que nosaltres hi posem, ens cenyim a la normativa del PROCICAT.

Com han reaccionat els vilatans a les noves mesures extraordinàries presses pel seu govern?

Podem dir que la gran majoria de ciutadans ha estat respectant les mesures. Sempre hi ha alguna persona que no respecta la normativa i això ha fet que hàgem de cridar l’atenció en algun instant. Tot i això, podem dir que estem contents, ja que s’han respectat les distàncies, s’han respectat els confinaments i s’ha respectat la normativa en general.

Quins objectius tenien marcats pel passat any 2020? S’han pogut dur a terme totes les actuacions de millora que tenien pensat executar?

No vam poder dur a terme totes les accions que teníem estipulades pel 2020 i actualment les estem tirant endavant. Ara estem fent un concurs del centre de dia, inversions en manteniment municipal… Realment hi ha hagut molts punts que havíem deixat aturats per tal de centrar-nos en la pandèmia i en com ajudar als nostres veïns.

L’empresa Endesa va estar duent a terme unes actuacions per tal de poder fer realitat el projecte del Centre de dia i a dia d’avui estem fent el seu concurs. També estem adequant els horts de Pere Pau, millorant l’accés, eixamplant el camí i millorant l’entrada davant el Pavelló Municipal, per tal d’evitar que entri sorra dins les instal·lacions esportives.
Juntament amb aquestes millores, també estem fent una millora de la circulació del voltant dels horts de Pere Pau.

Com preveuen que serà aquest estiu? Quines actuacions, mesures i plans tenen pensats per tal d’aconseguir una recuperació econòmica factible i per tal d’atraure al turisme nacional?

La nostra intenció és anar reactivant les festes que fèiem i anar mirant que ens diu el PROCICAT en tot moment. Segons les comunicacions i les mesures que s’estableixin, nosaltres anirem anunciant actes, esdeveniments i festes. No ens podem avançar i hem d’anar a poc a poc.

Vidreres no és un municipi turístic però si de segona residència i això fonamenta que hi hagi més trànsit de turisme de proximitat i hem de poder atraure a aquest públic. El nostre municipi el que si atrau és bastant gent del sector del senderisme. Actualment estem fent difusió del nostre entorn i activitats per tal de promoure un turisme actiu i de proximitat.

En tot moment estem mirant quines activitats podem tornar a activar; tot i que, com ja he esmentat, som molt prudents i ens cenyim al que marca el PROCICAT. Nosaltres treballem sota informes d’anàlisis constants. El proper cap de setmana es farà la Festa de les Flors i llavors analitzarem com ha anat.

Quin pla d’actuació tenen pensat pel 2021?

El pla d’actuació d’aquest 2021 se centra en el manteniment general del municipi a través de diverses accions: neteja de franges perimetrals, neteja dels barris municipals, manteniment de les zones verdes del barri de la Goba, conservació dels edificis, manteniment i conservació de la via pública a través de l’asfaltatge de carrers, entre d’altres, manteniment de camins, arreglar el parquet del Pavelló Municipal…

En general, estem dins un any on estem intensificant en el sector de les obres i el manteniment del municipi. Estem fent pressió a l’Administració per tal que es faci realitat la construcció de diverses rodones direcció Lloret de Mar; ja que aquell tram és molt perillós i moltes persones hi han perdut la vida. Des de la Generalitat han acceptat la nostra proposta i ara estem pendents que ho passin a concurs per tal que es trobi una empresa que dugui a terme les obres.

Quin missatge vol transmetre als habitants de Vidreres per aquest 2021?

Sobretot que no abaixem la guàrdia. Hem fet un gran esforç i hem patit moltíssim amb la pandèmia. Tot i amb la vacunació, hem de ser prudents i fins que no ens ho marquin les autoritats sanitaries pertinents no fer una vida normal com abans de la pandèmia. Ens n’hem d’ensortir i això depèn de l’esforç conjunt. El més important és respectar les normes i segur que quan tothom estigui vacunat ja podrem començar a fer la vida normal d’abans de la pandèmia.