Incivisme mediambiental a les zones boscoses de Maçanet de la Selva

Constantment hi ha problemes amb les deixalles

Els veïns del municipi de Maçanet de la Selva es queixen constantment d’un abocament continu de deixalles de tota mena, per part d’individus sense identificar, a les parts boscoses de l’entorn maçanetenc.

 

Les queixes a l’Ajuntament són constants, malgrat que l’Ajuntament ens informa que se sol gestionar de forma ràpida i precisa. Des de l’Ajuntament ens comuniquen que cada vegada que un veí/ïna crea una alerta o instància mediambiental, s’envia directament a la Brigada Municipal.

 

Des d’allà es va al lloc dels fets per intentar aclarir què ha passat o qui o quins poden ser els autors de dit fet. Malgrat que el 70% de les vegades no aconsegueixen cap indici favorable. El problema en què es troba el municipi és que hi ha molta zona boscosa, és un poble de pas, hi ha molta gent que, tot i saber, que tenen un servei de recollida per deixalles al municipi, decideixen ser incívics. Des de la institució no tenen cap alternativa a l’acció que estan duent a terme.

 

El que si ens comuniquen, és que aquesta acció incívica provoca moltes despeses addicionals pel municipi, ja que moltes vegades hi ha materials que només poden recollir certes autoritats/empreses, i a part d’això, moltes vegades el lloc on s’han abocat les deixalles és de difícil accés.