Gran èxit de la Mitja Marató de Ripoll 2021

Aquest diumenge, 21 de novembre, va tornar la gran cita de l’atletisme a Ripoll, la Mitja Marató, després d’un any de parèntesi per la Covid-19. I ho va fer amb un enorme èxit, amb més de 500 participants inscrits en les tres curses que en formaven part.

La plaça del Monestir i la de l’Ajuntament es van omplir d’ambient festiu durant tot el matí, amb l’ús de la mascareta obligatori quan no es podia mantenir la distància interpersonal. Després de l’entrega dels darrers dorsals, a les 10 h del matí, iniciava la Mitja Marató i la cursa de 10 km Comte Guifré, i a les 10.15 h ho feia la prova de 5 km, la Bressol de Catalunya. Tot això amb l’animació dels tambors de Tramuntakada.

Els i les participants dels tres recorreguts van anar completant-los i anaven arribant a l’arc de fi de cursa, just davant del Monestir. Allà hi trobaven una càlida benvinguda per part del públic i de l’speaker Joan Costa, a més d’un ampli avituallament amb productes locals. Els vencedors de la prova de 21 km, que consistia en fer el recorregut entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i tornar, van ser Nan Oliveras, amb un temps d’una hora, 7 minuts i 43 segons; i Cristina Silva, amb un temps d’una hora, 16 minuts i 4 segons.

Passades les 12 h del migdia, es va fer la cerimònia del podi i entrega de trofeus a tots i totes els guanyadors/res, amb la presència de l’alcalde Jordi Munell, el regidor d’esports Josep Isern, el president del Consell Comarcal i regidor de l’Ajuntament de Ripoll Joaquim Colomer, i la regidora d’esports de Sant Joan de les Abadesses, Anna Soler. A banda del reconeixement als corredors més ràpids, es va viure un moment emotiu quan Casimiro Murillo va pujar al podi, ja que amb 91 anys segueix essent el corredor més veterà que participa a la prova, en el seu cas en la de 5 km.