El fITM de la Bisbal d’Empordà celebra el seu 10è aniversari amb el seu cartell més ballable

New York Ska-Jazz Ensemble, Arrels de Gràcia, Mourn o Inspira són algunes de les propostes que actuaran al exteriors del Terracotta Museu al cicle de concerts dels dimecres de juliol

Un any més, els dimecres de juliol torna el cicle de concerts de la Bisbal d’Empordà. Consolidat als exteriors Terracotta Museu i mantenint el vàlid acrònim fITM que l’ha acompanyat als Jardins de Torre Maria i al Teatre Mundial ben vàlid, el cartell del 10è aniversari del Festival Internacional del Terracotta Museu serà d’allò més eclèctic amb propostes que van de la rumba a l’ska, passant pel rock, el pop, la cúmbia, el reggae o el punk. A més a més, recuperant les condicions d’abans de la pandèmia, les diverses varietats estilístiques també convidaran a ser concerts ballables en els quals el públic podrà decidir si vol romandre assegut a les seves cadires, o bé ballant a peu d’escenari.

I és que el cartell d’enguany desborda estils combinant artistes internacionals amb propostes de proximitat: New York Ska Jazz Ensemble, Mourn, Arrels de Gràcia o Inspira encapçalen la programació, que ve completada per Los Herederos de Petrona, Les Cruet, Yaunest, Espardenya Crew, PD Parals i l’habitual DJ Diego Armando. Un any més, cada dimecres de juliol, doble ració de concerts, servei de bar i sopars a la fresca, tornaran a omplir els exteriors del Terracotta Museu.

Aquest matí s’ha presentat el cartell en roda de premsa al Terracotta Museu i l’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès; el regidor de Cultura, Carles Puig; i el membre de l’organització del fITM, Laura Yepes. El regidor Carles Puig ha celebrat que ha valorat el caràcter eclèctic i alternatiu de la proposta: «És un festival necessari en un marc d’estiu empordanès aplegat de propostes similars i massificades que només fan que apostar pels mateixos noms». D’altra banda, l’alcalde Enric Marquès ha fet incís a l’aposta cultural de l’Ajuntament de la Bisbal: «La podem fer gràcies a la bona resposta de la gent de la Bisbal i continuem treballant per tal que la Bisbal segueixi destacant al panorama cultural de les Comarques Gironines».

El Festival Internacional del Terracotta Museu, que ja ha esdevingut una cita imprescindible de l’estiu a les comarques gironines, que referma la seva aposta per programar als dimecres fent una apel·lació directa a la gent del territori i defugint dels caps de setmana farcits de propostes arreu de la comarca. Tal com ja es va fer l’any passat es poden adquirir entrades anticipades per cada dimecres a 10 euros (a taquilla en val 12), alhora s’ofereix un abonament de 32 euros per assistir-hi tots els dimecres. Ja estan disponibles a través del web del fITM: www.fitm.cat.

Cartell divers i nits temàtiques

«Una nit de world music, una nit de pop, una nit de rock i una nit d’ska: seria una bona manera de resumir el cartell d’enguany», ha explicat Laura Yepes. I és que enguany és ben així: la primera nit arrencarà el 6 de juliol amb Los Herederos de Petrona, fills de la Petrona Martínez procedents de Colòmbia que obriran el cicle a ritme de cúmbia, seguida de una bona dosi d’autèntica rumba catalana procedent de la Vila de Gràcia i una eclèctica sessió a càrrec de DJ Diego Armando, alter ego del bisbalenc Francesc Xavier Riembau, present a tots i cadascun dels cartells del fITM. El segon dimecres, 13 de juliol arrencarà amb Yaunest, cantautor i vocalista empordanès que ha publicat el seu primer EP ‘Wonder Room’ amb Foehn Records; i continuarà amb la presentació del nou disc d’Inspira, grup de culte de l’escena barcelonina amb Jordi Lanuza al capdavant.

Continuarà el dimecres 20 de juliol amb una nit d’allò més rockera amb Les Cruet, procedent del Montseny, descarregant tota l’energia dels seus darrers nous singles; i l’alt voltatge de Mourn, el grup català que va irrompre a l’escena l’any 2014 i essent menors d’edat van fitzar pel segell americà CapturedTracks: després d’haver actuat per mig continent, arribaran al fITM. Clourà el dimecres 27 de juliol de la manera més skatalítica: amb els llegendaris New York Ska-Jazz Ensemble, compacte bloc amb milers de concerts a les seves espatlles amb el seu directe explosiu i imprescindible pels amants del reggae, l’ska i la música negra en general; amanit per una exquisida sessió del col·lectiu jamaicanòfil empordanès Espardenya Crew, acompanyats del PD Parals.