Els Premis Emprenedors Alt Empordà 2021 ja tenen guanyadors

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, la presidenta del Consell
Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez i el primer tinent d’alcalde de Roses, Joan Plana.

Ha comptat amb la ponència de l’emprenedor rosinc Adrià Giner i la intervenció de Carles Ayats, director del Setmanari de l’Alt Empordà.

Sappi App, una app dissenyada per al benestar animal que permet als usuaris desxifrar l’etiquetatge de productes alimentaris per a gossos i gats i conèixer alternatives per a una alimentació més saludable, ideada per Anna Parellada i Toni Ayuste, ha assolit el Premi Emprenedor, dotat amb 3.000 €. La segona posició, premiada amb 1.500 €, ha estar per a
Twine Clothes de l’emprenedor Isaac Parras, una marca de roba que comercialitza samarretes, dessuadores i bosses sota criteris socials i sostenibles. Els dos projectes han estat valorats per la seva viabilitat, innovació i potencial de creixement.

La plataforma digital de Pol Llorens i Glòria Casellas, www.empoody.com, dedicada a la venda digital de productes d’alimentació gourmet i km0, produïts de la zona Empordà- Costa Brava ha estat guardonada amb el Premi Innovació. El Premi Innovació Turística, per la seva part, ha anat a mans de Daluma Properties, una immobiliària dirigida per Daniel Coufal, Miquel Martínez, i Luke Made, dedicada al lloguer de propietats de vacances. Totes dues categories han valorat la innovació dels productes i serveis i estan dotades amb 1.500€ cadascuna.

Els Premis Emprenedors també volen ser un incentiu i reconèixer la tasca de joves  estudiants amb la categoria Millor Idea de Negoci, oberta tant a estudiants d’ESO com a estudiants de

Batxillerat i Cicles Formatius. En la primera modalitat, el projecte Herbsnature (fabricació i
comercialització d’aparells a vapor per incrementar la concentració), dels alumnes de l’institut Cendrassos Abir Kharbach, Dayana Cano, Nadia Prieto, Paola Lopez i Andrea Pla, han assolit el primer premi. En cicles formatius i batxillerat, el premi ha estat per a l’Associació Juvenil Arrels de l’Empordà, ideada per Paula Esteve i Anaïs Zurita, alumnes de l’Institut Ramon Muntaner, i dedicada a disminuir la brossa als paratges naturals. Els membres dels equips guanyadors de cada modalitat han rebut una mini tauleta digital.

Per últim, el Premi Jove Empresari/a, que reconeix la persona menor de 42 anys de la comarca amb la trajectòria empresarial més destacada, ha recaigut en Aleix Dalmau, director de Can Garús (Llers), empresa dedicada al cultiu i venda de microbrots, flors i fulles comestibles i verdures baby.

Enguany la convocatòria ha comptat amb una important concurrència amb un total de 27 projectes presentats. D’aquests, 23 van ser seleccionats i van arribar a la fase final de valoració (vuit finalistes en la categoria Premi Emprenedor, dotze a la Millor Idea de Negoci, dos a la d’Innovació i una candidatura a la categoria d’Innovació Turística), en la qual el jutjat decidí els guanyadors definitius de les 5 categories convocades.

Els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà tenen com com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Estan organitzats organitzat per l’Associació d’Empresaris de Girona, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres i l’Ajuntament de Roses.