Els Bombers atenen 25 avisos fins a les 17.30 hores per les pluges a Girona

Els Bombers de la Generalitat han atès 25 avisos relacionats amb la pluja entre les 16 i les 17.30 hores a la comarca de Girona, segons han informat en una anotació a Twitter que ha recollit Europa Press.

Els avisos són “derivats d’esgotaments d’aigua, arbres o branques caigudes i algun vehicle bloquejat per l’aigua”, han afegit.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla d’emergències Inuncat per la previsió de pluges que “poden ser intenses” a les comarques de Barcelona i Girona, segons ha explicat el cos en un comunicat.

Concretament, les comarques més afectades poden ser Osona (Barcelona), el Vallès Oriental (Barcelona), el Ripollès (Girona), la Garrotxa (Girona), el Pla de l’Estany (Girona), el Gironès (Girona), el Baix Empordà (Girona) i la Selva (Girona), i les pluges “podran anar acompanyades de tempesta i calamarsa”.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) de Protecció Civil ha enviat l’avís a tots els municipis afectats, i ha demanat que es faci un tancament preventiu de tots els guals i punts inundables.