El Consell Comarcal de la Selva i Ecovidrio presenten la campanya solidària “Recicla Vidre per elles”

Les poblacions de Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar participen a la campanya, que s’ha iniciat aquest dimecres, 13 d’octubre i s’allargarà fins el proper 26 d’octubre

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El Consell Comarcal de la Selva i Ecovidrio presenten la campanya solidària “Recicla Vidre per elles” en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra. Les poblacions de Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar participen en aquesta campanya, desenvolupada amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, que destaca la importància de tenir cura del medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció.

La campanya s’ha iniciat aquest dimecres dia 13 d’octubre i s’allargarà fins el proper dia 26 d’octubre de manera que durant uns quinze dies els contenidors siguin un reclam visual per a la ciutadania. En total, Ecovidrio ha instal·lat 5 contenidors roses en els municipis de Caldes de Malavella (2), Santa Coloma de Farners (2) i Tossa de Mar (1) respectivament per a fomentar el reciclatge d’envasos i la prevenció del Càncer de Mama. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaridad frente al Cáncer.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de l’Estat espanyol com Madrid, Sevilla, Valladolid, Múrcia, Màlaga o Logronyo. D’aquesta manera, Ecovidrio ha instal·lat 500 contenidors roses per tot el país. A més, l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Llenos de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i recerca del càncer

Dades de reciclat de vidre a Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar

Segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants de Caldes de Malavella van reciclar un total de 214 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 27,2 kg.

Respecte a la taxa de contenització, Caldes de Malavella se situa amb una mitjana de 138 habitants per contenidor, comptant amb un total de 57 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

A Santa Coloma de Farners, Segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants d’aquest municipi van reciclar un total de 265 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 19,8 kg.

Respecte a la taxa de contenització, Santa Coloma de Farners se situa amb una mitjana de 114 habitants per contenidor, comptant amb un total de 117 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Pel que fa a Tossa de Mar, segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants d’aquest municipi van reciclar un total de 317 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 54,4 kg.

Respecte a la taxa de contenització, Tossa de Mar se situa amb una mitjana de 71 habitants per contenidor, comptant amb un total de 82 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Una iniciativa solidària que arriba a la seva 6a edició

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa, per sisè any consecutiu, la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Sobre la Fundació Sandra Ibarra

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre, amb una trajectòria de tretze anys sumant esforços enfront del Càncer, una causa de Salut Global.

Des del seu inici, la Fundació ha impulsat i finançat campanyes i projectes de recerca, sensibilització i prevenció enfront del càncer, i ha col·laborat activament en el desenvolupament de la humanització de la Sanitat.

En els últims anys, després de l’augment dels índexs de supervivència i la falta d’atenció sanitària específica per al supervivent de càncer, la Fundació s’ha orientat cap a la cerca de solucions en aquest àmbit.

De l’absència de plans assistencials específics i la consideració de la supervivència com una fase més del procés oncològic, neix l’Escuela de Vida. Es tracta d’una escola de pacients i supervivents especialitzada a fer front a les necessitats assistencials durant el període de transició en el qual ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles.

L’objectiu és formar i informar pacients i supervivents de càncer, perquè es converteixin en protagonistes de la seva salut i aconsegueixin el benestar físic i emocional necessari.