El CAP de Bàscara posa en marxa tres noves consultes per millorar la capacitat assistencial

L'ampliació facilitarà un creixement i una reorganització interna de l'equip

El CAP de Bàscara (Alt Empordà) ha acabat les obres per ampliar les instal·lacions i ha posat en marxa tres noves consultes per guanyar capacitat assistencial. En concret, el centre d’atenció primària ha passat de tenir quatre consultes de medicina i infermeria de família a set, a més d’una d’urgències i una d’odontologia.
La millora de les instal·lacions, que ha implicat una inversió de 70.000 euros, també inclouen la incorporació de nou personal i un canvi organitzatiu que es posarà en funcionament la setmana que ve. Els treballs havien de començar a mitjans de març però amb l’esclat de la pandèmia es van haver d’endarrerir i, finalment, van començar a l’estiu.
Malgrat que el centre no ha crescut en superfície, s’ha fet una reorganització interna dels espais que ha permès guanyar consultes. A banda de les tres noves consultes de medicina i infermeria, també s’ha canviat d’ubicació la de pediatria.

L’ampliació facilitarà el creixement i reorganització interna de l’equip i permetrà incrementar-lo en una Unitat Bàsica Assistencial (UBA) més -equips formats per un professional mèdic i un d’infermeria-.

Fins ara, hi havia 3 UBA: una atenia al CAP de Bàscara, una al consultori local de Camallera i la última s’ocupava dels consultoris de Sant Miquel de Fluvià, Garrigàs, Palau i Pontós. L’increment d’un equip assistencial més, ha permès reorganitzar-se, de manera que el contingent de Bàscara s’ha dividit per tal que sigui assumit per dues UBA, una de les quals també es farà càrrec del consultori local de Pontós.

La nova organització permetrà mantenir la cartera de serveis del centre, l’autocobertura de vacances entre els professionals, mantenir l’atenció als consultoris locals i donar assistència als pacients amb patologia respiratòria amb sospita o confirmació de covid-19.