Dues avaries a conseqüència de la ventada deixen sense llum més de 1.000 abonats a la Garrotxa

En un dels casos prop d'un centenar de clients van estar-se sense electricitat gairebé quinze hores

Dues avaries elèctriques a conseqüència de la ventada han deixat sense llum més de 1.000 abonats de les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa). En un dels casos, prop d’un centenar de clients dels dos pobles van estar-se sense electricitat gairebé quinze hores. La primera avaria va tenir lloc la matinada del dilluns, quan el vent va fer caure dos pals elèctrics en una zona de difícil accés. La segona, que també és la que va afectar més abonats, va passar aquest dilluns cap a les sis de la tarda (quan feia poc que s’havia arreglat la primera). Va afectar un miler d’abonats de les Planes d’Hostoles, dels quals ara n’hi ha 27 que encara no tenen electricitat. Endesa preveu restablir el servei del tot al llarg d’aquest matí.

La primera de les avaries va tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns. Pels voltants d’un quart de quatre de la nit, el vent va fer caure dos pals elèctrics en una zona de difícil accés. La caiguda de la línia va afectar 33 clients de les Planes d’Hostoles i 54 més de Sant Feliu de Pallerols.

Endesa ja va començar a treballar-hi de matinada, però la sortida del sol va permetre desplaçar els tècnics i la maquinària sobre terreny, substituir els pals malmesos i reposar el tros de línia malmesa. Tot i això, l’electricitat no va tornar fins a les cinc de la tarda. És a dir, gairebé quinze hores després.

I poca estona més tard que la companyia reparés l’avaria, el vent en va provocar una altra. Aquesta vegada, una branca va caure damunt un seccionador de línia i va afectar un miler de clients de les Planes d’Hostoles. Eren entre les sis i dos quarts de set de la tarda quan es van quedar sense electricitat.

Endesa explica que, en aquest cas, l’avaria va afectar clients d’una altra zona del municipi. La companyia precisa que, durant la nit, les dificultats d’accés a la zona on va tenir lloc l’avaria i la manca de llum han dificultat poder localitzar el punt en què calia reparar la línia. Ara, però, els tècnics ja hi estan treballant i s’espera que el servei es restableixi del tot al llarg del matí.

En paral·lel, amb el pas de les hores, Endesa també ha anat reduint el nombre de clients afectats (reconfigurant la xarxa i alimentant les llars per altres vies alternatives). A quarts de set de la tarda, l’avaria afectava un miler de clients de les Planes d’Hostoles. A tres quarts d’onze de la nit, n’hi havia 65 que encara no tenien llum. I a les dues de la matinada, aquesta xifra s’ha reduït a 27.