Detinguts per robar i vendre’s les joies d’una anciana de Sant Joan les Fonts

Amb l'excusa de cuidar-la i aprofitant-se de la seva vulnerabilitat, li van robar arracades, anells, cadenes i medalles valorades en 17.820 euros

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos han detingut dos lladres per robar i vendre’s les joies d’una anciana de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) amb l’excusa de cuidar-la. Els detinguts, que són veïns de la víctima, van aprofitar que la dona havia patit un accident i s’havia trencat un peu. Ella es va oferir a fer-li companyia i a netejar-li la casa, però mentre era allà li va anar robant totes les joies que va poder. Es va endur arracades, anells, cadenes i medalles valorades en 17.820 euros. Després, els dos lladres les van vendre a botigues de compravenda d’or. Quan l’anciana se’n va adonar, va anar a comissaria a denunciar els fets i els Mossos van detenir la parella. Ella té 48 anys i ell 56. Després de declarar al jutjat, han quedat en llibertat provisional.

Segons informen els Mossos, a principis de novembre una dona d’edat avançada va anar a la comissaria d’Olot a denunciar que li havien desaparegut nombroses joies. L’anciana va explicar a la policia que aquestes desaparicions havien coincidit durant el temps que estava convalescent.

La dona va explicar que havia patit un accident, que s’havia trencat el peu i que una veïna va oferir-se a ajudar-la i fer-li companyia. Els Mossos van descobrir que aquesta dona, una equatoriana de 48 anys, li havia anat robant totes les joies que havia pogut.

Aprofitant-se de la bona fe i la vulnerabilitat de l’anciana, la veïna li va sostreure múltiples arracades, anells, cadenes i medalles valorades en 17.820 euros. Després, ella i el seu còmplice, un home espanyol de 56 anys que també viu a Sant Joan les Fonts, van vendre les joies a botigues de compravenda d’or d’Olot, Vic, Esplugues i l’Hospitalet de Llobregat.

Els Mossos van detenir els dos lladres el 29 de novembre passat. Se’ls acusa d’un delicte de furt. Després de passar a disposició al jutjat en funcions de guàrdia d’Olot, han quedat en llibertat provisional.