Detenen una parella que cultivava marihuana en una casa de Vilamalla

Els agents van trobar més de 350 plantes i gairebé 2 quilos de cabdells a l'interior de l'habitatge

La plantació de marihuana que els Mossos d'Esquadra han desmantellat a l'interior de l'habitatge de Vilamalla. CEDIDA

Els Mossos d’Esquadra han detingut una parella que cultivava marihuana en una casa de Vilamalla (Alt Empordà) i els ha comissat droga per valor de més de 40.000 euros al mercat negre. Els detinguts són un jove de 22 anys i una noia de 27, tots dos amb antecedents. L’operatiu que ha permès desmantellar la plantació es va fer dijous passat. Durant l’entrada i escorcoll a la finca, els agents hi van trobar més de 350 plantes (la majoria, a l’interior de l’habitatge) i gairebé 2 quilos de cabdells. A més d’un delicte contra la salut pública, se’ls acusa d’un altre de defraudació de fluid elèctric, perquè els dos detinguts havien punxat la llum. Després de passar a disposició judicial, han quedat en llibertat provisional.

Segons informen els Mossos, la investigació que ha permès desmantellar el cultiu de marihuana i detenir la parella que s’encarregava de la plantació va començar a principis d’octubre. La policia va saber que en aquesta casa de Vilamalla, situada al carrer de l’Estació, s’hi estava cultivant droga.

Després de fer diverses gestions, els agents van dur a terme una entrada i escorcoll a la finca el 7 d’octubre. Durant l’operatiu, els Mossos van trobar 266 plantes a l’interior de l’habitatge, i 77 més en una plantació exterior. A més, van comissar 1.898 grams de cabdells de droga i material divers per afavorir-ne el creixement.

Durant l’escorcoll, els Mossos també van veure com la parella havia punxat la llum. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, els cabdells de marihuana i les plantes estarien valorats en uns 40.760 euros.

Els detinguts són un jove espanyol de 22 anys i una noia argentina de 27. Tots dos tenen domicili a Figueres i acumulen antecedents policials. Se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública i d’un altre de defraudació de fluid elèctric.

Dijous mateix, els arrestats van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Després de prendre’ls declaració, el jutjat els va deixar en llibertat provisional.