Detenen un conductor begut per parar al mig de la carretera i posar-se a dormir en un marge

L'infractor, un olotí de 55 anys, té el permís de conduir suspès i va multiplicar per cinc la taxa d'alcoholèmia

Els Mossos han detingut un conductor begut que va abandonar el cotxe al mig de la carretera a Porqueres (Pla de l’Estany) i es va posar a dormir la mona en un marge. Els fets van tenir lloc aquest diumenge cap a tres quarts d’onze de la nit a la carretera local GI-524.

Després de rebre l’avís que hi havia un cotxe al mig de la carretera, amb el motor engegat i la porta oberta, els Mossos van anar al lloc i es van trobar l’infractor estirat en unes bardisses. L’home, visiblement begut, donava versions contradictòries de per què estava allà. Els agents li van fer la prova d’alcoholèmia i el resultat no va deixar lloc a dubtes. L’infractor, un olotí de 55 anys, va multiplicar per cinc el límit permès. A més, tenia el carnet retirat.

Situació estrambòtica la que es van trobar els Mossos d’Esquadra aquest cap de setmana en una carretera local de Porqueres. Cap a tres quarts d’onze de la nit d’aquest diumenge, la policia va rebre una trucada alertant-los que hi havia un cotxe amb el motor engegat i la porta oberta al mig de la GI-524, a l’alçada del quilòmetre 27,2. El conductor havia marxat –no hi havia ningú a dins- i havia deixat el cotxe allà mateix.

Els mossos de Trànsit de Girona, juntament amb agents de la comissaria de Banyoles, van anar fins al lloc. Van senyalitzar la zona per alertar la resta de vehicles i es van posar a buscar el conductor. Al cap de pocs minuts, el van trobar estirat en una pendent del costat de la carretera. L’home estava enmig d’unes bardisses.

El conductor no tenia ferides de gravetat. Però de seguida els Mossos van adonar-se que desprenia fortor d’alcohol. L’home tampoc donava cap versió coherent de per què estava allà i, per això, els agents van decidir identificar-lo i fer-li bufar l’etilòmetre.

D’entrada, quan van comprovar la seva documentació, la policia ja va veure que l’home, un olotí de 55 anys, tenia el permís de conduir retirat judicialment. Però no només això. L’etilòmetre va marcar una taxa d’148 mg/l d’aire expirat. És a dir, que l’infractor multiplicava per cinc la taxa d’alcohol permesa.

Per aquests motius, els Mossos van detenir el conductor per dos delictes contra la seguretat viària. El primer, per conduir amb una taxa penalment punible. I el segon, per haver-se posat al volant tot i tenir el permís suspès per resolució judicial.

El detingut, que no té antecedents, va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre-li declaració, el jutjat el va deixar en llibertat provisional.