Detenen un camioner a la Jonquera per conduir drogat i voler manipular el tacògraf

Els agents li han imposat diverses multes per no respectar el temps de descans i haurà de pagar més de 5.000 euros

Imatge recurs dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un camioner a la Jonquera (Alt Empordà) a qui van atrapar intentant manipular el tacògraf amb un imant. L’home, un búlgar de 36 anys, també conduïa drogat. Els fets van passar aquest diumenge durant un control de transports a l’N-II. Els agents van aturar el camioner i van veure com s’amagava alguna cosa a la butxaca dels pantalons. Era l’imant amb què manipulava el tacògraf. Quan li van demanar que els hi ensenyés, l’home es va posar molt agressiu i va empentar els Mossos. A més, per si no n’hi hagués prou, havia acumulat un excés considerable d’hores al volant sense descansar. Per això, els Mossos el van detenir i denunciar. Entre una cosa i l’altra, haurà de pagar més de 5.000 euros en multes.

Segons informen els Mossos, els fets van passar aquest diumenge cap a dos quarts de vuit del vespre. Una patrulla de trànsit que feia un control de transports al peu de l’N-II, a l’altura del quilòmetre 774, va aturar un tràiler per comprovar-ne la documentació.

El camió pesava més de 40 tones i al volant hi anava un búlgar de 36 anys, que estava molt nerviós. Els agents el van fer baixar i li van demanar la documentació. L’home va anar a buscar-la a la cabina i va ser llavors quan els Mossos van veure com s’amagava alguna cosa a la butxaca dels pantalons.

La patrulla li va demanar què havia intentat ocultar i va ser aleshores quan el camioner es va posar molt agressiu i va començar a donar empentes als Mossos. Els policies el van detenir per atemptat a agent de l’autoritat i, quan el van registrar, li van trobar un petit imant a la butxaca; el feia servir per manipular el tacògraf digital i falsejar les dades.

La patrulla també va veure com el transportista podria estar sota els efectes de les drogues. Li van fer el drogotest i va donar positiu no per una, sinó per dues substàncies estupefaents. A més, quan van revisar la documentació del tràiler, els Mossos van veure com l’home havia comès fins a quatre infraccions més: tres per excés de conducció diària i una altra per minoració de descans setmanal.

Els Mossos van immobilitzar el tràiler de forma preventiva i es van endur el camioner detingut a comissaria. A més, el van denunciar per les diverses infraccions i per conduir drogat. En total, només l’import d’aquestes multes suma més de 5.000 euros. El camioner, que no té antecedents, va quedar en llibertat provisional dilluns després de declarar davant el jutjat de guàrdia de Figueres.