Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Més de 80 vins de la DO Empordà assoleixen l’excel·lència a la Guía Peñín

Avatar photo

Els negres, majoritaris a la denominació, registren les millors puntuacions

Un total de 82 vins de la DO Empordà han aconseguit la qualificació excel·lent, d’entre 90 i 94 punts, a la Guía Peñin 2018 que s’acaba de publicar. Els més ben valorats són els negres, amb 45, seguits dels blancs, amb 24, els dolços, amb 12, i el rosat, amb un que per primera vegada ha assolit aquesta nota. Les puntuacions consoliden els bons resultats assolits l’any passat, un dels millors de la història de la denominació amb 87 vins excel·lents.
Les xifres suposen un notable increment respecte dels 68 aconseguits a l’edició del 2016 i dobla els 43 que es van registrar l’any 2015. La qualitat dels vins empordanesos ha experimentat un creixement molt important en els darrers dotze anys. L’any 2005 només un arribava als 90 punts a la prestigiosa guia.
Els negres, majoritaris a la denominació, són els millors puntuats. Els segueixen els blancs i els dolços. Els més ben valorats se situen als 94 punts. Es tracta del Peralada Aires de Garbet, del celler Peralada, un negre de la collita del 2015, i l’INO Garnatxa de l’Empordà Solera, un dolç del celler Masia Serra de Cantallops. Una dotzena de vins més han assolit els 93 punts i entre ells hi ha els cellers Peralada, Martí Fabra, Espelt Viticultors, Mas Llunes, Roig Parals i Vinyes dels Aspres.  Precisament, el celler de Peralada és el que ha aconseguit millors puntuacions, amb 14 vins. El segueixen el Celler Cooperatiu d’Espolla i Vinyes d’Olivadots amb sis, i els cellers Martí i Fabra, Masia Serra i Mas Llunes, amb cinc.

Bona nota per 23 dels 29 cellers avaluats 

La Guía Peñin ha valorat els vins de 29 cellers de la DO Empordà, 23 dels quals han aconseguit situar un o més vins a la categoria d’excel·lent. Els autors de la guia destaquen que els blancs són “frescos, fàcils de beure i amb molt sabor”. En el cas dels negres, han distingit el pas d’elaborar vins novells a “bolcar-se en la creació de vins de criança amb molt d’equilibri entre fruita i fusta amb matisos balsàmics”. Pel que fa als dolços, en remarquen la “dolçor i pastositat en boca” i, finalment, afirmen que els rosats són “frescos, fruitals i de bona acidesa”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’empresa municipal de transport incrementa els usuaris “molt satisfets”

Notícia següent

Obert el termini per participar en la cavalcada de Reis

Notícies relacionades