El Festival Veus d’Olot programa tretze propostes, entre concerts i tallers

Destaquen les sessions golfes i les actuacions de formacions de fora, com ara Solala de Suècia o Gema4 de Cuba, en la segona edició

0
626

La capital de la Garrotxa celebrarà la segona edició del Festival de Grups Vocals de Catalunya, Veus, del 7 al 10 de desembre. La programació inclou un total de tretze propostes, entre concerts i tallers, per a tots el públics. També es dirigeix als membres integrants de grups vocals i corals (amateurs o professionals) que vulguin formar-se amb professionals de renom, compartir experiències amb altres cors i grups vocals d’arreu de la geografia catalana.

Entre els concerts d’aquest any, destaquen la de grups internacionals com ara Solala (Suècia), The Sons of Pitches (Regne Unit) o Gema4 (Cuba). També actuarà una formació finalista de l’última edició del programa Oh Happy Day de TV3, Sound Six. Com a novetat hi haurà les sessions golfes a partir de dos quarts de dotze de la nit, amb ritmes de beatbox de Pulmon, doo-wop de Velve Cnadles i soul, funk i R&B d’Scarlet’s Diamond.

La presentació de la programació s’ha fet aquest dilluns de la mà del regidor de Promoció d’Olot, Estanis Vayreda, que ha subratllat que aquest és un festival “per a tots els públics i de qualitat”.

En total hi haurà 13 propostes, entre concerts i tallers, i la formació serà de nou un dels plats forts. Concretament, hi haurà una masterclass de beatbox de la mà de Pulmon, passant per una jam session de gòspel a càrrec de Rebeca Rods i Amos Obasohan, un taller vocal a càrrec de The Sons of Pitches fins un taller per a corals de Josep Vila.

També hi haurà actuacions internacionals, com ara Solala (un nou gener de música vocal sueca); The Sons of Pitches (una formació del Regne Unit sortida dels pubs de Birmingham que participa als millors festival d’a capella d’Europa) o Gema4 (un quartet vocal originari de cubà que interpreta boleros i sons tradicionals entre el seu repertori).

Per al públic familiar, hi haurà dues propostes. ‘Hi havia una vegada… l’òpera encantada’ on quatre cantants i un pianista protagonitzen una aventura explicada amb el cant i el piano com a fil conductor, i el concert del cor Infantil Amics de la Unió, format per veus blanques d’entre 11 i 17 anys, que tancaran aquesta segona edició amb un programa eclèctic.

VEUS va néixer l’any passat amb la voluntat de ser el punt de trobada dels grups vocals i de destacar per la qualitat de les propostes. La primera edició va tenir 1.900 assistents.

En la presentació d’aquest dijous, s’ha comptat també amb la presència del director musical del festival,Albert Mas; Michele Alderete del grup Gema 4 que participa del VEUS i directora musical del programa de TV3 “Oh Happy Day”; Antoni Amorós, representant de la Federació d’Entitats de Cant Local i el director de corals, Joan Asin.

FER UN COMENTARI