fbpx

Cribratges massius en diversos instituts i escoles del Gironès

L'objectiu dels testos, que es faran entre demà i divendres, és detectar asimptomàtics i tallar la cadena de contagis

Salut i Educació faran cribratges massius a quatre centres de les comarques gironines entre demà i divendres. Són l’escola La Salle els instituts de Cassà de la Selva (Gironès) i de Sant Hilari Sacalm i l’escola Montserrat de Sarrià de Ter (Gironès). L’objectiu dels testos, que es faran tant a alumnes com a professorat i personal d’administració i serveis, és detectar asimptomàtics i tallar cadenes de contagis. Les proves seran voluntàries.

Els equips es desplaçaran fins als mateixos centres, on s’habilitaran espais per dur a terme la presa de mostres. Des d’inici de curs, Salut ja ha fet diversos cribratges massius a centres de la Regió Sanitària (entre els quals destaquen els que es van dur a terme a Salt o a Olot).

(Per un error de la font es deia que un dels cribratges es faria a l’escola Guilleries de Sant Hilari Sacalm i serà l’institut Anton Busquets i Punset d’aquesta població. L’error ja està corregit en el text original)

El primer dels cribratges massius es farà demà a l’escola La Salle de Cassà (on hi ha alumnes des d’infantil fins a 4t d’ESO). Les proves es faran al gimnàs del centre durant tot el dia, tant a alumnes, com a personal docent i d’administració i serveis.

Segons consta a la web que recull les dades sobre la covid-19 als centres educatius, actualment a La Salle no hi ha cap grup confinat. Però sí que s’han detectat dotze positius de coronavirus en els darrers deu dies (en concret, onze alumnes i un docent).

L’endemà, el cribratge es traslladarà a l’institut de Cassà de la Selva. Aquí actualment tampoc hi ha cap grup aïllat, però en els darrers deu dies han aflorat cinc positius. Per contra, les altres dues escoles que hi ha al municipi -el Puig d’Arques i l’Aldric- tenen un grup confinat cadascuna (i sumen 43 alumnes i tres docents aïllats).

A Cassà de la Selva, l’índex de rebrot supera els mil punts (es troba en 1.093,84). En els últims set dies, al municipi s’han diagnosticat 44 positius de covid-19 per PCR o test d’antígens i la velocitat de propagació del virus se situa en 1,77.

A Sant Hilari i Sarrià

A més dels dos centres de Cassà, Educació i Salut també faran cribratges massius l’institut Anton Busquets i Punset de Sant Hilari i l’escola Montserrat de Sarrià de Ter. Aquí, els testos es duran a terme aquest divendres.

A Sant Hilari Sacalm destaca el cas de l’institut Anton Busquets i Punset per tenir un grup aïllat. Segons recull la web d’Educació sobre la covid-19 hi ha dinou alumnes i dos docents en quarantena i en els darrers deu dies al centre s’han detectat dinou positius. A més, hi ha disset aïllats a l’escola de les Guilleries del municipi i en els darrers deu dies s’han detectat dos positius al centre (un alumne i un professor).

A Sant Hilari Sacalm, l’índex de rebrot se situa aquest dimecres en 1.836,84 punts. Durant l’última setmana, s’han diagnosticat 36 positius de coronavirus i la velocitat de propagació es troba en 2,72 punts.

Per últim, al CEIP Montserrat de Sarrià de Ter hi ha un grup confinat (que suma dinou alumnes i un professor). I en els darrers dies, s’han detectat sis positius de covid-19 al centre. La resta de centres educatius del municipi no tenen cap grup confinat.

A Sarrià de Ter, l’índex de rebrot se situa aquest dimecres en 1.217,22 punts. Durant l’última setmana, s’han diagnosticat 27 positius de coronavirus al municipi i la velocitat de propagació es troba en 1,46 punts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Paeria reserva tres places d’agents de la Urbana per a dones en la nova convocatòria

Notícia següent

L’empresa Aosom preveu obrir el proper mes de maig el centre logístic a Valls

Notícies relacionades