fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Convoquen vaga a Sant Hilari Sacalm per reclamar increments salarials

Part de la plantilla es concentra a les portes de l'embotelladora per reclamar a la companyia que abandoni el bloqueig

La Intersindical ha convocat una vaga indefinida de tota la plantilla a la planta de Font Vella de Sant Hilari Sacalm (Selva) a partir del 27 de juny. L’aturada vol fer pressió per exigir a la direcció de l’empresa (Aigües Danone SA) uns increments salarials “dignes” i que “garanteixin el poder adquisitiu de la plantilla en diferents torns de treball”. La vaga arriba després que aquest divendres part de la plantilla, convocada pel comitè, s’hagi concentrat a les portes de l’embotelladora de Sant Hilari Sacalm per fer visible el seu malestar. La vaga indefinida, però, no compta amb el consens de tot el comitè. El seu president, José María Fernández (CCOO), avala que hi hagi aturades, però creu que s’haurien de fer en dies determinats.

Segons explica la Intersindical, el conveni col·lectiu de la planta embotelladora va caducar el 2020. El comitè d’empresa (on hi ha representats CCOO, USOC i la Intersindical) van avenir-se a no obrir negociacions perquè s’estava en plena pandèmia. Però ara, segons critica la Intersindical, “més de dos anys després i considerant que portem divuit mesos sense actualització de retribucions, la proposta de l’empresa és insuficient”.

Aquest malestar també el comparteixen la resta de sindicats. De fet, aquest divendres part de la plantilla s’ha concentrat a les portes de l’empresa -responent a la crida feta pel comitè- en el què han anunciat que és “la primera acció de mobilització” davant “el bloqueig” de la companyia.

Els sindicats reclamen que Aigües Danone SA garanteixi “el poder adquisitiu dels salaris” segons l’IPC. I insten la direcció a “reconsiderar els seus plantejaments i asseure’s a negociar amb voluntat real d’arribar a un acord just“.

A partir del 27 de juny

La Intersindical, però, ja ha anat més enllà en les reivindicacions. I ha registrat un escrit a Treball convocant vaga indefinida a la planta embotelladora a partir del 27 de juny. Al text, la Intersindical diu que l’aturada afecta tota la plantilla i demana al Departament que obri un procés de mediació amb l’empresa.

Considerem que hi ha desigualtat en els convenis de la companyia“, diu la Intersindical. “El conveni col·lectiu de làctics de Danone recull les actualitzacions salarials de l’IPC, mentre que al d’Aigües Danone SA no hi són”, critica el sindicat, que també lamenta que les “condicions econòmiques i laborals de Catalunya no tenen res a veure amb les plantes de la resta de l’Estat, on els sindicats majoritaris sí han tancat acords amb la companyia”. “Des de la planta de Font Vella-Sant Hilari no volem seguir perdent drets”, conclouen.

Si bé hi ha consens amb tirar endavant una aturada entre el comitè, però, a l’hora de plantejar-ne la durada les opinions discrepen. El president del comitè de Font Vella, que pertany al sindicat CCOO, avala fer vaga per reclamar a l’empresa que negociï increments salarials “justos“. Però discrepa en què l’aturada hagi de ser indefinida, com ha registrat la Intersindical, i creu que s’hauria de fer en dies determinats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mostra de discos vinils: ‘De Monterrey a Woodstock. Somnis de pau, amor i música’

Notícia següent

Granollers acull 2 competicions internacionals d’handbol, l’Europeu de Màsters i la Granollers Cup

Notícies relacionades