La comarca de la Selva es prepara per acollir la vuitena edició dels Jocs Emporion

Uns 6.000 participants prendran part en les diferents propostes, que enguany inclouen com a novetat l’esport adaptat i una activitat de futbol net

Tot està a punt perquè demà divendres arrenqui la vuitena edició dels Jocs Emporion, que estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines.

Després de dos anys condicionats per la situació pandèmica –el 2020 es va optar per cancel·lar-los i l’any passat se’n va organitzar una edició especial, d’una setmana de durada i repartida per tot el territori–, enguany es recupera el format original, amb tres dies d’activitats concentrades en una comarca. L’escollida aquest cop ha estat la Selva.

Des de demà i fins diumenge, s’han programat divuit activitats repartides entre els municipis de Blanes, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners i Vilobí d’Onyar, els ajuntaments dels quals ofereixen suport i col·laboració a l’esdeveniment. Es calcula que uns 6.000 participants prendran part en les diferents propostes, adreçades sobretot a nens i nenes, però també a altres col·lectius com gent gran.

En l’edició d’aquest 2022, s’hi han inclòs tota mena d’esports (bàsquet, duatló, futbol 7, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, handbol, hoquei, judo, natació, patinatge artístic i voleibol) i el hip-hop. A més, com a novetat, aquest cop s’hi han introduït l’esport adaptat (futbol 5), que tindrà lloc diumenge al matí a la zona esportiva de Blanes, i una activitat de futbol net, dins el programa d’inclusió social de la Fundació FC Barcelona, en el qual col·laboren la Diputació de Girona i les altres tres diputacions catalanes. Aquesta darrera es desenvoluparà dissabte al matí a les pistes d’atletisme de Lloret de Mar.

A les xarxes socials, l’etiqueta per seguir l’activitat dels Jocs Emporion és #JocsEmporion. Tota la informació detallada sobre l’esdeveniment, amb els horaris de les activitats, es pot trobar en el web oficial de l’esdeveniment (https://jocsemporion.ddgi.cat/).

VI Gala Valors en Acció

L’Auditori de Girona serà l’escenari el proper 20 de maig (19 h) de la VI Gala Valors en Acció, que servirà per tancar els actes associats als Jocs Emporion 2022. Es tracta d’un acte que serveix per reconèixer els esportistes i equips que, en les seves participacions en les activitats organitzades pels consells esportius de les comarques gironines, han destacat pel joc net i l’exemplaritat.