Brot de coronavirus amb 16 positius al geriàtric Sant Jordi de Celrà

El primer cas es van detectar diumenge durant un cribratge rutinari a la residència

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un brot de covid-19 afecta dotze dels 29 residents de la residència geriàtrica Sant Jordi de Celrà (Gironès) i quatre treballadors. Segons informa Salut, el primer contagi es va detectar diumenge passat durant el cribratge rutinari que es fa setmanalment als professionals de centres residencials. Arran del positiu, van activar les mesures de contenció i control, van activar el pla de sectorització de la residència i van fer un cribratge massiu a tots els residents i els treballadors. Amb les proves, van detectar dotze casos entre els residents i a tres empleats més (que se sumen al primer que va donar positiu diumenge).

Per garantir la sectorització dels espais, han traslladat tres usuaris a la residència Orpea, al Puig d’en Roca i al sociosanitari de la Clínica Salus. Així, a dia d’avui hi a nou persones positives aïllades en zona vermella.

El Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública estan fent seguiment del bort i de les mesures preventives juntament amb la direcció del centre. L’equip d’atenció primària de Celrà s’ha encarregat del seguiment clínic dels pacients.