Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Brot de coronavirus a l’hospital Santa Caterina de Salt

El centre ha aïllat les persones contagiades de les quals cap té símptomes o són lleus

Un brot de coronavirus afecta vint pacients i quinze sanitaris de l’hospital Santa Caterina de Salt (Gironès). Segons ha avançat el Diari de Girona, el brot va començar la setmana passada si bé encara no se sap quin és l’origen. Com a mesura preventiva, el centre ha dividit en dues unitats la planta per tal de poder mantenir aïllades les persones contagiades. Cap dels infectats té símptomes greus.

De fet, segons ha explicat l’hospital en un comunicat, només alguns han mostrat símptomes lleus i, a més, cap dels professionals sanitaris que ha contret la malaltia ha necessitat ingrés hospitalari per tractar-se. De seguida que es va tenir coneixement del brot, el Santa Caterina va fer un cribratge massiu per detectar els contagiats.

Un cribratge que, tal i com determina Salut, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha anat repetint periòdicament per poder tenir controlat el brot, que s’ha declarat en una de les plantes d’hospitalització. A més, amb l’objectiu de protegir els pacients i els professionals, la direcció de del Santa Caterina ha extremat encara més les mesures en el règim de visites als pacients, de manera que durant el temps que sigui necessari, només es permet un acompanyant en els casos de final de vida, de parteres i menors. Cal tenir en compte, que aquest acompanyant ha de ser sempre la mateixa persona.

Tot plegat ha portat també a l’aïllament dels infectats per evitar la propagació del virus a la zona de l’hospital on ha sorgit el brot. Així, la planta afectada ha quedat dividida en quatre sectors, de tal manera que en dos d’ells hi ha pacients covid i en els altres dos són ‘no covid’.

En relació amb les dades generals i globals de l’IAS, el centre informa que aquest dijous hi ha un total de 67 pacients ingressats per Covid-19 a l’Hospital Santa Caterina, quinze dels quals estan a la Unitat de Cures Intensives. Pel que fa als treballadors, el nombre de treballadors/es positius en Covid19 a tot l’IAS és 29, sobre una plantilla de 1.892 persones.

D’aquests, 24 corresponen a l’atenció especialitzada, tres a la xarxa de salut mental i addiccions i dos a l’àmbit de suport a l’activitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Àngel Pomerol i Àlvar Calvet guanyen el premi de la quarta Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils

Notícia següent

Salut inicia aquest divendres un cribratge intensiu a Martorell

Notícies relacionades