Blanes és la ciutat gironina on s’han fet més vacunacions contra la grip

Ahir va finalitzar la Campanya Intensiva als barris d’arreu del municipi, on s’han vacunat un total de 4.266 persones amb l’Equip d’Atenció Primària i el suport de l’Ajuntament

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Des que el passat dilluns 19 d’octubre va començar la Campanya Intensiva de Vacunacions Contra la Grip, cada dia que ha anat passant les expectatives creades a priori sobre el seu resultat s’han anat superant amb escreix. Durant tres setmanes, l’Equip d’Atenció Primària de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes, format per infermeres i administratives, s’ha recorregut tots els barris de la vila, i han allotjat diàriament l’acció sanitària en una ubicació de referència dels respectius veïnats.

Aquest passat dimarts va finalitzar la campanya, havent donat com a resultat una xifra més que positiva. Un total de 4.266 persones han estat vacunades aquest 2020 contra la grip en algun dels vuit locals on s’ha allotjat la campanya: Biblioteca Comarcal, els Locals Socials de les Associacions de Veïns de Mas Borinot i Mas Enlaire, la Casa de la Cultura, el Casal Juvenil de la Parròquia de Ca la Guidó, el Casal Cívic de Can Borell, l’Oficina de Participació Ciutadana i el Teatre d’Els Pins.

Perquè la campanya hagi estat possible, s’ha comptat amb la suma d’esforços de diverses àrees de l’Ajuntament de Blanes: Salut i Qualitat de Vida, Participació Ciutadana, Policia Local i Protecció Civil, els Serveis Municipals de les Brigades, Educació, Recursos Tecnològics, l’Oficina de Català, Ràdio Blanes i Alcaldia. També han col·laborat Benestar i Família de la Generalitat, les Associacions de Veïns de Mas Moixa i Mas Enlaire, i la Comunitat de Propietaris Grup de Vivendes Mare de Déu del Vilar d’Els Pins.

Blanes la ciutat gironina amb més vacunacions, un 12% més que al 2019

Una altra bona notícia que certifica l’èxit assolit amb aquesta campanya específica, és que s’ha pogut comprovar que, en relació a l’any passat, a Blanes s’han fet un 12% més de vacunacions a la població de risc durant la quarta setmana de la campanya. En aquest cas, la major part del nombre total de persones vacunades corresponen a les que s’han fet en la campanya arreu dels barris, però també cal comptar les què s’han anat fent també als dos ambulatoris de la població.

En aquest sentit, segons les xifres aportades des de l’Equip d’Atenció Primària de Blanes, en la quarta setmana de la campanya contra la grip d’aquest 2020 ja s’han vacunat un 34’12% de la població total del municipi, prop de 40.000 habitants. En aquestes mateixes dates de l’any passat, en canvi, el nombre de vacunacions va ser del 22’10%. Això significa que enguany hi ha hagut un increment del 12’02%.

Segons les xifres totals de la campanya de vacunacions contra la grip aportades per CAT Salut, actualment Blanes és la ciutat d’arreu de comarques gironines on se n’han fet més. No cal dir que la notícia ha estat rebuda molt positivament per les dues principals parts implicades: l’EAP dels ambulatoris i l’Ajuntament.

Finalitza amb èxit la campanya intensiva als barris

Coincidint amb la darrera jornada de vacunacions contra la grip que es va fer ahir dimarts, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde de Salut i Qualitat de Vida, Marina Vall·llosada, van acostar-se al local on s’hi allotjaven per agrair la tasca d’aquestes últimes setmanes. A banda de l’equip habitual de cada dia, també van participar en la trobada el cap de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes, el doctor Josep Gil, i l’infermera adjunta a direcció, Maite Coronado.

Els principals objectius a l’hora d’organitzar la vacunació intensiva i massiva es consideren acomplerts al 100%. El primer era arribar al major nombre de la població de risc per prevenir contraure la grip i, alhora, ajudar a descartar una afectació de COVID, per la similitud de simptomatologies que tenen les dues malalties. D’altra banda, es volia posar a l’abast de la ciutadania un lloc de referència el més a prop possible de casa seva, sense necessitat d’haver-se de desplaçar a cap dels dos ambulatoris, ajudant a descongestionar-los també.