Arriba el Mercadal del Comte Guifré 2021 a Ripoll

L’any 2020 no va ser possible celebrar el Mercadal del Comte Guifré a Ripoll, degut a les mesures de prevenció de la Covid-19, però enguany des de l’Ajuntament es proposa recuperar-lo amb un format diferent i adaptat a la situació actual. Així, es presenta un mercat amb menys parades per evitar les aglomeracions de visitants i també amb la majoria dels espectacles i activitats situats a la plaça Abat Oliba, on hi ha més espai pel públic. Un altre punt d’activitat serà la plaça de la Lira. Es desenvoluparà en dos caps de setmana, els del 7/8 i el 14/15 d’agost, amb parades i espectacles diferents.

La zona de mercat s’ubicarà al centre de la vila, a les places Gran, La Lira, Sant Eudald, de l’Ajuntament i Abat Oliba. S’ambientarà amb decoració específica i es comptarà amb espectacles de música i dansa així com amb altres ja tradicionals com el faquir, el campament medieval, jocs gegants, atraccions sostenibles, l’escola de cavallers, conta contes, tallers… i amb grups com La Cirquesta, Ghawazee (una cercavila de dansa oriental) o les ripolleses Un Sol Traç.

Dins els espais on es desenvolupi el Mercadal s’hauran de seguir les següents normes bàsiques:

  • Ús de la mascareta obligatori en els espais del mercat i activitats (inclòs a l’aire lliure).
  • Caldrà mantenir la distància de seguretat (a excepció de les unitats familiars i els grups bombolla) tant al carrer com en els espectacles.
  • Respectar el control d’aforament en les actuacions.
  • Fer cas en tot moment de les indicacions del personal de seguretat i de l’organització.

El Mercadal del Comte Guifré és un dels esdeveniments clau de l’any per la vila de Ripoll, una celebració que engloba tant l’atractiu turístic com el cultural, dirigida al públic vingut de fora i també als propis ripollesos que poden descobrir o redescobrir la seva història. Amb aquest esdeveniment celebra el naixement de Catalunya i s’endinsa en la vida del seu fundador, Guifré el Pilós, combinant el rigor històric amb la diversió dels espectacles, concerts, campaments, exposicions i activitats per a tota la família. Està organitzat per l’Ajuntament de Ripoll, conjuntament amb l’empresa Sabors Catalans SC.

La Ruta SC-Àgora fa parada a la vila

Enmig dels dos caps de setmana del Mercadal, el dimecres 11 d’agost, la Ruta SC-Àgora farà parada a Ripoll. Serà amb un tast de vins de l’Empordà que es durà a terme d’11 h del matí a 22 h de la nit i amb un concert de Lo Pau de Ponts a partir de les 20.30 h. Tot es desenvoluparà a la plaça del Monestir.