Ripoll inaugura una ruta literària guiada i amb codis QR

Aposta pel turisme literari com a instrument educatiu i de vinculació amb escriptors i intel·lectuals al llarg del temps.

El dissabte 2 de juliol, en el marc dels actes del XIX Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes organitzat per l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalana, quedarà inauguradala ruta literària de Ripoll, fruit de la col·laboració del grup de recerca Textos Literaris Contemporanis de la UVic-UCC (TEXLICO), el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès (CERC) i l’Ajuntament del municipi. Les persones que estiguin interessades a seguir la ruta de manera guiada,  aquest mateix dissabte, poden fer-ho sense inscripció prèvia. El punt de trobada és la plaça del Monestir a les 10 h.

Aquest itinerari ha quedat senyalitzat amb plaques informatives. Els visitants poden ampliar la informació sobre el lloc i els textos mitjançant un codi QR que els adreça directament a la informació corresponent en el portal http://www.endrets.cat/index.php/municipi/618/ripoll-ca.html.

Ripoll obté així un nou motiu d’interès per al turisme literari i dona relleu a la seva vinculació amb escriptors i intel·lectuals al llarg del temps. La ruta, a més, té també una clara aplicació com a instrument educatiu perquè es pugui conèixer millor el municipi des de diferents nivells d’ensenyament.

L’Ajuntament està ultimant la informació pràctica sobre com fer la ruta.