Ripoll ha acollit la primera prova de la Copa Catalana de Trial en bicicleta

La prova va comptar amb 190 participants d'arreu d'Espanya, França i Suïssa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda, van ser la seu aquest diumenge 25 d’abril de la primera prova de la . Més de 190 participants vinguts d’arreu de la geografia espanyola i també de França o Suïssa van anar passant per l’àrea indoor que es va habilitar per prendre part en alguna de les 13 categories. Les zones, un total de cinc, combinaven obstacles amb elements naturals, essent així un terreny mixt.

Els i les ciclistes anaven disputant les respectives zones i, automàticament després d’acabar-les, es procedia a una cerimònia d’entrega de premis al podi. La zona de competició estava encerclada i només hi podien accedir els participants i un assistent en el cas dels més petits, seguint un estricte protocol anti Covid-19. Es van habilitar diferents zones d’aparcament per a cotxes i autocaravanes, així com de serveis a l’entorn de l’Avellaneda.

Visita del Secretari General de l’Esport

Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, va voler ser present en aquesta primera prova de la Copa a Ripoll, acompanyat del delegat territorial de l’esport Pep Pujols. Van aprofitar per visitar el CTER de l’Avellaneda i les obres d’ampliació que s’hi estan realitzant.

A l’entrega de premis, també hi van ser presents, i en tot moment van estar acompanyats per l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, els regidors Josep Isern i Joaquim Colomer, el regidor del Consistori Infantil Jordi Esquís i el director del CTER, Quim López.

En les categories Elit, els dominadors de la prova van ser Alejandro Montalvo, que va ser primer, seguit de Borja Conejos i Nico Vallée en categoria masculina; mentre que en la femenina, era Barón va vèncer, seguida de Laia esquís i Nina Vabre. Els alumnes del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès Nil Benítez, Martí Riera i Virginia Rusca també van participar de la competició, així com alguns exalumnes.

La de Ripoll ha estat la primera de les quatre proves que conformen la Copa Catalana, que seguirà a Torredembarra el 16 de maig. Després anirà a Barcelona, al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, categoria UCI Hors Class, el 29 de maig, i acabarà a Sant Antoni de Vilamajor el 6 de juny.

Des de l’Ajuntament de Ripoll es vol agrair a organització, públic i participants per aquesta gran jornada de l’esport a la vila i s’espera que ben aviat puguin tornar a Ripoll per practicar l’esport o per visitar l’entorn.