Girona anul·la les relacions protocol·làries amb la Casa Reial i la delegació del Govern espanyol

L'alcaldessa Marta Madrenas anuncia que no es coincidirà en cap acte públic amb representants d'aquestes institucions ni de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional

0
496

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha anunciat aquesta tarda que des de l’Ajuntament de Girona no es participarà en cap acte en què assisteixin també representants de la Casa Reial espanyola ni de la delegació del Govern de l’Estat a Catalunya o de la subdelegació del Govern de l’Estat a Girona. Tampoc s’assistirà a actes on hi hagi la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

D’aquesta manera, el consistori anul·la les relacions protocol·làries amb aquestes institucions i evitarà coincidir amb els seus membres en actes públics com a conseqüència de les actuacions i les càrregues policials efectuades per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a diversos punts de la ciutat durant la jornada de l’1 d’octubre. A més, tampoc s’assistirà a cap acte organitzat per entitats vinculades a aquestes institucions, com ara la Fundació Princesa de Girona.

“Aquest és un acte de dignitat institucional davant de l’onada de violència jurídica, física i moral del govern espanyol cap a la nostra ciutadania”, ha explicat l’alcaldessa, Marta Madrenas, que ha signat avui iels dos oficis amb aquestes instruccions.

S’activa una bústia de correu per rebre vídeos i imatges del dia 1 d’octubre a Girona
L’Ajuntament de Girona ha activat avui una bústia de correu electrònic per rebre vídeos i imatges relacionades amb els incidents produïts a la ciutat el dia 1 d’octubre amb motiu de la celebració del referèndum d’autodeterminació. Per tal de gestionar la recollida de documents que permetin fonamentar accions penals, s’ha habilitat l’adreça electrònica. El telèfon de contacte per resoldre qualsevol dubte relacionat amb aquest tema serà el 972 419 433.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va fer públic dilluns un comunicat que comptava amb el suport dels grups municipals de CiU, ERC-MES-AM i CUP- Crida per Girona en el qual s’explicava que des de l’Ajuntament s’havia acordat iniciar una recollida de dades entre la ciutadania amb l’objectiu de posar una querella criminal contra la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per les actuacions amb violència que es van produir a la ciutat el dia 1 d’octubre.

Es demana a la ciutadania que, quan enviïn els vídeos, hi facin constar l’hora i el lloc de l’enregistrament i, si és possible, una breu descripció dels fets que van presencia.

FER UN COMENTARI