Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

L’Escola de Música Moderna de Girona i Girona Artelier estrenen el musical pedagògic “Wonderland”

Avatar photo

L’obra es podrà veure els dies 5 i 6 de març al Teatre Municipal de Girona i també es podrà seguir per streaming des de casa

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, i la directora artística de la producció i de l’Escola de Música Moderna de Girona, Montserrat Cristau, han presentat aquest matí el musical pedagògic Wonderland, que es podrà veure al Teatre Municipal de Girona els dies 5 i 6 de març i que també es podrà seguir per streaming des de casa. Wonderland és el resultat artístic d’un dels programes formatius amb més recorregut de La Moderna, el Taller de musicals, en què s’ofereix una formació multidisciplinària de cant, teatre i dansa a nois i noies d’entre 12 i 17 anys. El centre educatiu està gestionat per la cooperativa de treball Girona Artelier, que adopta el rol de productora de l’espectacle.

Després d’On Blue (2016), A Bit of Broadway (2018) i Dones, el musical (2019), Wonderland és el quart dels musicals de producció pròpia que té lloc a la ciutat. En aquesta ocasió, l’espectacle tracta temes com la gelosia, el masclisme i els prejudicis a través de la consciència personal i la introspecció, i està recomanat per a persones majors de 12 anys.

L’estrena de l’espectacle estava inicialment prevista pel juny de l’any passat, però la pandèmia de la COVID-19 va afectar-ne la producció, i les funcions es van reprogramar per aquest 2021. Concretament, Wonderland es podrà veure els dies 5 i 6 de març, a les 19.30 h, al Teatre Municipal de Girona, en dues funcions amb públic i amb aforament limitat al 50%. Com a novetat, aquest any també hi haurà l’opció de veure el musical en directe des de casa per streaming, a través del canal de Youtube de La Moderna, amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli, més enllà dels confinaments perimetrals actuals marcats per la pandèmia.

“Gràcies a l’Escola de Música Moderna i a tot l’equip que conformen el musical per la persistència malgrat les dificultats de la COVID-19, que va fer suspendre l’espectacle el juny passat”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura Quim Ayats. “S’ha fet una aposta per la reprogramació i no per la cancel·lació. Una aposta que també hem fet i seguirem fent des del govern de Girona, en favor de la cultura en tots els seus àmbits”, ha remarcat Ayats, que també ha volgut destacar el musical Wonderland com “un exemple de treball transversal i inclusiu”.

A banda, aquesta quarta edició presenta una altra novetat important, i és que serà accessible en llengua de signes catalana. L’obra tindrà interpretació simultània durant les dues funcions presencials i, a més, gràcies a la formació impartida per la productora Multisignes, els onze nois i noies protagonistes del musical també utilitzaran aquest llenguatge per interpretar quatre cançons de l’espectacle.

Com s’ha fet en les darreres ocasions, Wonderland tindrà la participació de diversos agents socials, educatius i culturals del territori. Els alumnes i les alumnes del Grau Superior de So per Audiovisuals i Espectacles de l’Escola Tècnica de l’Espectacle Casa de la Música (ETECAM) realitzaran en aquest acte el seu projecte de directe, i alumnat del Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia de l’Escola Universitària ERAM participarà en la gravació de l’espectacle i en la seva retransmissió per streamingWonderland també comptarà amb una alumna de pràctiques del programa d’inserció laboral de la Fundació Ramon Noguera.

En aquest sentit, el regidor d’Educació i Infància, Àdam Bertran, ha destacat “la feina transversal i conjunta, no només entre administracions i entitats, sinó també entre l’educació i la cultura, només així, de forma coordinada, es pot avançar i assolir objectius transformadors per la ciutadania, un projecte de ciutat obert a tothom”. “Girona ha de ser ciutat educadora en els valors cívics a temps complet, en tot moment, uns valors que garanteixin més i millors oportunitats educatives, més enllà de l’escola”, ha assegurat Bertran.

La idea original i la direcció artística del projecte són de la directora de l’Escola de Música Moderna de Girona, Montserrat Cristau; la dramatúrgia i la direcció escènica són de Jordi Subirà; la direcció coreogràfica és de Paloma Solanas, de Nou Espiral, i la direcció musical és de Joel Riu. En aquesta edició, i degut a la pandèmia, la música en directe anirà a càrrec d’una banda reduïda formada per cinc professors de La Moderna.

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament de Salt.

Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar a través del web del Teatre Municipal de Girona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El TSJC manté les restriccions a la restauració i el joc a Catalunya

Notícia següent

El Teatre Lliure ofereix una intervenció artística al metro i una exposició a l’Espai Mercè Sala

Notícies relacionades