Les espècies marines ens poden salvar del càncer

La conservació d’aquestes espècies serà una peça clau pel desenvolupament fàrmac

El grup d’investigació SeaHealth de la Universitat de Girona, juntament amb l’Institut de Ciències del Mar (ICM), descobreixen que en els llocs on es practica la pesca d’arrossegament hi ha un seguit d’espècies que contenen molècules bioactives; les quals, poden servir per a la producció de nous fàrmacs enfocats cap al tractament del càncer.

 

Aquest estudi revela que les espècies amb aquestes propietats són els crinoïdeus; un exemple d’aquesta tipologia d’espècies són les estrelles de mar o els eriçons marins. En el mar Mediterrani aquestes espècies es troben entre els 120 i els 170 metres de profunditat i ressalten que aquestes espècies no estan totalment protegides i aquest seria el següent pas per tal d’aconseguir treballar amb aquestes espècies per a desenvolupar fàrmacs.

 

Quang Nguyen Vinh
Quang Nguyen Vinh

Aquest estudi també ens informa que no únicament es podria tractar el càncer; sinó que també es podrien tractar altres malalties d’origen bacterià o viral. Aquests descobriments ara necessiten la conservació i l’explotació sostenible d’aquestes espècies per tal de poder dur a terme els següents passos i poder intentar aconseguir fàrmacs més adients per a tractar diverses malalties; actualment mortals.