L’Auditori de Girona programa una vintena de concerts per a la tardor

La mezzosoprano Gaëlle Arquez, Paul Lewis o Els Amics de les Arts són alguns dels artistes més destacats

L’Auditori de Girona reobre les portes aquesta tardor a partir del 2 d’octubre amb un concert del grup osonenc Obeses amb la Cobla Berga Jove. Aquest és un de la vintena de concerts que l’Auditori ha programat fins a finals del 2020. Una de les cites més esperades serà l’actuació de la mezzosoprano francesa Gaëlle Arquez que actuarà en primícia a l’estat espanyol el 18 d’octubre.

La programació clàssica també compta amb altres noms internacionals com ara Paul Lewis (22 d’octubre) o Javier Perianes (2 de novembre). Per altra banda, Els Amics de les Arts també estrenaran el nou disc a la capital gironina en un doble concert el 17 i 18 d’octubre). Les entrades ja estan a la venda a través de la pàgina web i a les taquilles de l’Auditori.

La programació musical de l’Auditori de Girona omplirà la tardor amb una vintena de propostes que començaran el 2 d’octubre amb el concert del grup Obeses, que actuaran amb la Cobla Berga Jove. El cap de setmana següent els seguiran Els Amics de les Arts que ofereixen un doble concert (17 i 18 d’octubre) per a presentar el nou disc de la banda. Aquest concert ja estava programat per a la primavera, però la pandèmia van obligar a suspendre’l. A més, Maria Arnal i Marcel Bagés preestrenaran a la ciutat el seu nou treball el 7 de novembre.

L’Auditori de Girona també comptarà amb una programació de música clàssica amb l’actuació de Gaëlle Arquez el 18 d’octubre. Serà la primera vegada que la mezzosoprano actuï a la capital gironina, però el concert serà una primícia de tot l’estat espanyol. També actuaran els pianistes Paul Lewis (22 d’octubre) i Javier Perianes (2 de novembre). La majoria d’espectacles són artistes en format solista a causa de la pandèmia. Els concerts de música clàssica comptaran amb preus d’entre 12 i 48 euros.

Més enllà de la propera tardor, algunes de les propostes que havien de tenir lloc la passada primavera a l’Auditori es van haver de posposar i s’han reubicat en el calendari del 2021. És el cas de Valerie Gergiev (24 de gener), Daura Mangara (6 de febrer), Mireia Vives & Borja Penalba (13 de febrer), Simfònica de Lucerna (16 de febrer), Ben l’Oncle Soul (6 de març), Straight No Chaser (8 de maig), Hanfris Quartet (15 de maig) i Ivo Pogorelich (3 de juny).

Per al públic familiar, l’Auditori de Girona oferirà dues propostes especialment pensades per a viure en família: Nadales pels més menuts, amb clàssics de Xostakóvitx, Bach, Debussy, Ravel i Satie (20 de desembre), i Tinc un paper, de Marc Parrot i Eva Armisén, un espectacle que uneix música i il·lustració (13 de desembre).

Programació de la Marfà

Per la seva banda, el centre de creació musica La Marfà oferirà aquesta tardor dinou activitats enfocades a la formació i la divulgació musicals. Pel que fa a la formació, l’equipament ha organitzat tretze sessions amb l’objectiu de donar eines de creixement tècnic i artístic als diversos perfils de músic, des dels que s’inicien fins als professionals.

Aquests tallers aniran a càrrec de destacats artistes de l’escena creativa nacional com Jorge Rossy (bateria), Santi Serratosa (percussió corporal), Pulmon Beatbox (beatbox i loopstation), i ZA! (improvisació lliure), entre d’altres. Així mateix, també s’han programat classes relacionades amb la veu i el cant, la tecnologia per a cantants, la gralla i l’harmònica, la iniciació als equips de so, i una jornada dedicada a la rumba, en col·laboració amb l’associació Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) que tindrà lloc el dissabte 28 de novembre.

En relació amb la divulgació, destaca la continuació del programa Sessions LP – audicions comentades d’àlbums, en què tres artistes de referència parlaran de tres discos imprescindibles de la Història de la música. En aquesta ocasió, les sessions aniran a càrrec de Cala Vento (Favourite Worst Nightmare, d’Arctic Monkeys), Lluís Costabella (Never Mind The Bollocks, de Sex Pistols) i Anna Roig (Les Marquises, de Jacques Brel).

En aquesta línia també s’han programat dues actuacions musicals vinculades a la jove escena de les músiques urbanes: un espectacle de Break Dance a càrrec del col·lectiu Erol Urbà (26 de setembre), dins el marc del festival d’art urbà Monar’T, al barri de Santa Eugènia, i una nova edició del Rap de Girona Fest, l’esdeveniment que aglutina els nous talents del rap i la cultura hip-hop local (29 de novembre).