L’Ajuntament de Ripoll aposta pel lloguer social d’habitatges

La rehabilitació d’immobles al Barri Vell enriquirà el nucli urbà i donarà l’oportunitat a persones necessitades

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El passat dimarts 27 d’abril, l’Ajuntament de Ripoll va celebrar el seu ple ordinari i en ell es va posar sobre la taula i es va aprovar, inicialment, una nova ordenança reguladora de l’acció concertada per a la rehabilitació d’habitatges al Barri Vell per destinar-los a habitatge de lloguer social.

 

Una ordenança que servirà per millorar la imatge del nucli antic de la vil·la i per poder oferir a tots els vilatans que ho necessitin, un habitatge digne i a un preu econòmicament raonable. El desembre de 2017 es va aprovar, inicialment, una ordenança reguladora de subvencions per a la rehabilitació d’habitatges al Barri Vell per tal d’oferir-los en una borsa de lloguer social. El març del 2018, l’ordenança reguladora es va publicar al BOP Girona de forma íntegra.

 

Ens trobem amb una situació on l’Ajuntament aposta per la rehabilitació d’habitatges; un aspecte fonamental tant per evitar la destrucció massiva del medi ambient, aprofitant els recursos que ja tenim, com per tal de poder aconseguir que els seus vilatans puguin gaudir d’un habitatge de lloguer digne i assequible.

 

En aquest últim ple es va revocar l’ordenança municipal del 2017 i es va posar sobre la taula la nova ordenança on aquests habitatges serveixin com a lloguer social. Ara s’ha de seguir el procediment d’exposició pública i si no hi ha al·legacions al respecte, es farà ferma i es podrà procedir a la seva execució.