L’Ajuntament de Girona programa una trentena de visites guiades gratuïtes aquest estiu

L’acció forma part de la campanya “Regala Girona” adreçada a reactivar l’economia local i tindrà lloc fins al mes de setembre

L’Ajuntament de Girona ha programat aquest estiu una trentena de visites guiades gratuïtes amb l’objectiu d’oferir alternatives a qui visiti la ciutat per descobrir i redescobrir diferents espais de Girona més enllà del Barri Vell. Fins al 12 de setembre s’han organitzat diverses propostes innovadores amb el patrimoni natural i cultural com a fil conductor.

L’acció s’emmarca en la campanya “Regala Girona”, que el consistori va engegar per posar en valor el rol dels productes i serveis de proximitat. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “amb aquest nou programa de visites guiades reiterem el nostre suport a les empreses de guiatge de la ciutat, alhora que donem un impuls a la recuperació de l’activitat turística i a la reactivació econòmica del sector”.

Les visites s’ofereixen en català i van a càrrec de diferents agents del territori. Concretament, de l’Associació de Guies de Girona i d’empreses de guiatge de la ciutat com GIGSgirona, La Mosca Tours, Girona Explorers, XPlore Girona i Aromes al Bosc i la companyia de teatre La Minúscula. L’Associació Nordic Walking Girona també durà a terme dos tallers d’iniciació a la marxa nòrdica com a mostra de turisme actiu.

La temàtica de les activitats girarà entorn al patrimoni cultural i natural de la ciutat i aniran enfocades a satisfer els diversos públics, amb propostes sobre llegendes populars, la història medieval, el judaisme, els rius de Girona, el bosc terapèutic de Palau-sacosta, el barri de les Pedreres, les mostres d’art en la natura o la ciutat-jardí de Sant Narcís, entre altres.

A més, amb l’objectiu de millorar la qualitat turística de la destinació i afavorir la inclusió universal dels recursos turístics, alguna de les vistes guiades s’oferirà amb servei d’audiodescripció, interpretació en llengua de signes, adaptació per a discapacitats intel·lectuals i per a persones amb mobilitat reduïda.

Cal destacar que les empreses de guiatge de Girona i l’Associació de Guies de la ciutat han pogut assistir a dues formacions organitzades per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona sobre guiatge en patrimoni natural i cultural. L’objectiu d’aquesta formació ha estat dotar els professionals del sector dels recursos necessaris per adaptar la seva oferta de visites a les noves demandes dels visitants, sobretot relacionades amb la natura i el gaudi d’experiències diferents i innovadores.

L’aforament és limitat i les inscripcions s’han de realitzar a través de cadascuna de les organitzacions participants. Tota la programació es pot consultar en aquest enllaç.