L’Ajuntament de Girona, líder per tercer any consecutiu en transformació digital

El guardó reconeix la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica en els ens locals i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna

Felicitació alcaldessaFONT: Imatge cedida per l'Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona revalida per tercer any consecutiu el lideratge en la transformació digital segons els Reconeixements Administració Oberta que atorga l’Administració Oberta de Catalunya (AOC). El consistori ha obtingut la puntuació absoluta més alta de l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

Concretament, Girona ha estat l’ajuntament que ha liderat la classificació del 2020 en els consistoris de més de 50.000 habitants, un guardó que ja va rebre el 2018 i el 2019. A més, cal destacar que els anys 2016 i 2017 el consistori va quedar en segona posició. El guardó es va entregar dimecres a la tarda en un acte híbrid a Barcelona.

“Tan important és el premi com la constància, perquè precisament vull posar en valor que l’Ajuntament porta tres anys en primera posició, i cinc anys entre els dos primers. Per tant, això vol dir que som un referent en la implementació de l’administració electrònica i la transformació digital, i que lluny de conformar-nos amb el que hem aconseguit, continuem treballant per adaptar-nos a les innovacions i avenços que es van produint constantment en aquest camp. El guardó és un exemple ben clar de la voluntat de servei públic de tots els qui formem part de l’Ajuntament de Girona”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica en els ens locals i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant en l’àmbit estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic.