Ajuntament de Girona. Imatge d'arxiu
L’Ajuntament de Girona batejarà amb el nom de parc de Jordi Vilamitjana i Pujol una esplanada de Can Gibert del Pla com a homenatge a la seva passió per l’ensenyament i la llengua, especialment dins la seva etapa de docent a l’IES Santa Eugènia. La descoberta de la placa tindrà lloc avui a les 18 h, i comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del regidor responsable del Nomenclàtor, Martí Terés; de l’exdirector de l’InstitutSanta Eugènia, Jordi Vilarrubí; del cap de redacció del Diari de Girona, Alfons Petit; i del representant del teixit associatiu de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, Albert Quintana.
A l’acte també hi assistirà família i amics de Vilamitjana, així com regidors dels grups municipals. Un cop descoberta la placa, el grup Som Barri de Santa Eugènia oferirà una batucada com a cloenda de l’homenatge.
“La ciutat reconeix així la tasca cultural i pedagògica que va impulsar Jordi Vilamitjana des de molts àmbits diferents, i ho fa en un espai situat ben a prop dels llocs de Santa Eugènia que per a ell eren especials. El nom de Jordi Vilamitjana és encara ben present en el nostre record, i dedicant-li aquesta plaça ho serà també per a les generacions futures, aquelles per a les que tant es va preocupar“, afirma l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.
El nom de parc de Jordi Vilamitjana i Pujol va ser aprovat per la Comissió del Nomenclàtor de Girona i pel Ple a proposta de la CUP-Crida per Girona, per tal de preservar el nom del filòleg i escriptor. Fins ara l’esplanada no tenia cap nom assignat, però, era coneguda popularment com a parc del Mas Masó. L’indret està delimitat pels carrers de Salt, del Montnegre i de Maria Castanyer i Figueras, i molt a prop de l’Institut Santa Eugènia on Vilamitjana va dedicar bona part de la seva etapa de docent.
Llicenciat en Filologia Hispànica i Catalana, Jordi Vilamitjana (Girona, 1957 – 2014) es va dedicar a l’ensenyament, especialment a la secundària, durant més de 30 anys. Va exercir a Banyoles, Olot i Girona. En aquesta darrera ciutat va ser professor titular de llengua i literatura catalanes d’ESO i Batxillerat a l’Institut Santa Eugènia. Entre les dècades de 1980 i 1990 va militar al sindicat Comissions Obreres en el qual va exercir diversos càrrecs i va participar en mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic. Entre 1985 i 1944 va coordinar la revista sindical 35 Hores.
Com a escriptor, va publicar llibres sobre matèries molt diferents com: Els pronoms febles (1987), De la pesseta a l’euro (2001), COMEXI, de Girona al món (2008) o Gironins d’abans del 36 (2008). Destaca la seva activitat com a articulista del Diari de Girona, des del 1993 fins a la seva mort. Els seus articles representen una radiografia de la ciutat i la societat gironina en tots els seus àmbits. Va ser guardonat dues vegades amb el premi Manuel Bonmatí que concedeix el Rotary Club, els anys 1995 i 2013.
Sant Gregori va ser ahir al matí l’escenari de la jornada de cloenda de la segona edició del projecte “Danses…
El Servei Català de Trànsit informa que ahir al vespre es va registrar un sinistre viari mortal al punt quilomètric…
El funeral del papa Francesc ha començat amb puntualitat a les 10.00 hores del matí d'aquest dissabte a la basílica…
La cinquena sessió de mediació entre la direcció de PortAventura World i la representació sindical dels treballadors, formada per UGT…
Un exemplar de dofí comú jove de poc més d’un metre de llargària va aparèixer mort el passat cap de…
Fidels, religiosos i curiosos vinguts de tot el món han omplert la plaça Sant Pere diverses hores abans de l'inici…
Esta web utiliza cookies.