L’Ajuntament de Girona aprova el projecte per enderrocar part de l’antiga fàbrica Simon

L'actuació deixarà dempeus els edificis principals, que es rehabilitaran per ubicar-hi el futur institut Ermessenda

L’Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment el projecte tècnic per enderrocar algunes de les construccions que formen part de l’antiga fàbrica Simon, situades al carrer de Barcelona. Concretament, es tracta dels números 142 i 144 d’aquesta via, un espai on està previst ubicar-hi el nou institut Ermessenda de Girona. La decisió s’ha pres aquest divendres per Junta de Govern Local, d’acord amb l’avantprojecte redactat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’enderrocament és una de les actuacions necessàries per a la construcció del centre educatiu, ja que per tirar endavant el projecte de rehabilitació de l’edifici, Ensenyament ha de poder disposar exclusivament de les edificacions útils d’aquest espai.

Tal com ha explicat el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, es tracta d’un equipament “clau” per al mapa escolar futur. En aquest sentit, el consistori està fent “els passos” necessaris per avançar en tota la “tramitació urbanística” de l’equipament en qüestió. “El projecte inclou l’enderroc d’aquells espais que no seran necessaris per al futur institut, uns treballs que assumim des de l’Ajuntament” ha subratllat Martí.

Els edificis, propietat de l’Ajuntament, es van posar a disposició del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per acord del Ple municipal en sessió ordinària de 12 de novembre de 2018, amb l’objectiu de fer-hi el nou institut Ermessenda de Girona.

Es preveu que les obres d’enderroc comencin durant el primer trimestre del 2021, tenint en compte els terminis administratius. L’aprovació inicial del projecte se sotmetrà a informació pública per un import de 388.068,19 euros.