La vacunació i la Covid-19; coneix la realitat!

La Regió Sanitària de Girona ens ofereix, en exclusiva, els últims detalls sobre la pandèmia i la vacunació contra la Covid-19

Tots estem cansats d’escoltar contínuament debats sobre la vacunació de la Covid-19. Alguns tenen molt clar que vacunar-se és la seva primera opció i que és l’única possibilitat de frenar el contagi; d’altres, pensen que la vacunació és un atemptat contra la salut de l’individu i ho titllen d’experiment.

 

Després de veure aquests debats indefinits, hem pensat que la millor manera de poder tenir unes dades més fiables i segures és parlant amb el departament de Salut corresponent i en aquest cas, ens hem centrat en Girona i hem parlat amb els seus responsables.

 

Per tal de poder fer una bona anàlisi, el més important és conèixer les dades dels últims 6 mesos. Segons les dades facilitades per Salut, a la Regió Sanitària de Girona es van produir 12.376 positius i 106 defuncions per Covid-19 durant el període de l’1 d’abril i el 30 de juny de 2021. En canvi, de l’1 de juliol al 2 de setembre les dades han augmentat considerablement; tot i la vacunació massiva. Les dades d’aquest últim trimestre són de 23.488 casos confirmats i 110 defuncions. Aquest increment massiu de contagis es relaciona amb la variant Delta; apareguda dins aquestes dates i com els estudis demostren, molt més contagiosa que l’anterior.

 

Si ens centrem en les dades actuals amb data de 5 de setembre, hi ha 107 persones ingressades en hospitals gironins, 24 de les quals es troben ingressades a l’UCI. Normalment les persones que estan a l’UCI per Covid-19 hi solen estar entre 7 i 10 dies; si no és que hi ha complicacions. També és important remarcar que durant el període del 15 de juny fins al 31 d’agost hi ha hagut 133 pacients crítics. Malauradament hi ha hagut diverses defuncions i de diverses edats: un nen/a menor de 9 anys i 7 persones d’entre 50 i 89 anys.

 

Segons ens informen des del departament de Salut de la Regió Sanitària de Girona, la majoria de persones ingressades o pacients crítics no estaven vacunats o no tenien la pauta completa. Per aquest mateix motiu, fan una crida a la població no vacunada i remarquen la importància de la vacunació. 

 

Actualment hi ha entre un 70 i un 98% de la població de la Regió Sanitària de Girona a partir de 40 anys cap amunt que estan vacunats amb la pauta completa. Els menors de 39 anys estan per sota d’aquests nivells. També hem volgut saber les dades reals sobre persones que han patit efectes adversos greus per la vacunació o fins i tot, la mort, però aquestes dades no estan recollides a dia d’avui, segons fonts oficials.