La segona edició del cicle A prop arriba a la ciutat de Girona

La programació tindrà lloc entre el 17 d’abril i el 16 de juliol del 2021 i estarà formada per 28 propostes que donaran a conèixer els projectes del talent emergent del territori

Un total de tretze equipaments de diversos barris de la ciutat de Girona acolliran actuacions culturals de petit format en la segona edició del cicle A Prop. L’esdeveniment, que tindrà lloc aquesta primavera i estiu, convertirà els centres cívics, biblioteques municipals i espais joves, en l’aparador de les propostes més fresques i de proximitat de diverses creadores i creadors emergents de les comarques gironines.

Concretament, la segona edició de l’A Prop estarà formada per 28 propostes que donaran a conèixer els projectes del talent emergent del territori. La programació tindrà lloc entre el 17 d’abril i el 16 de juliol del 2021, i inclourà propostes de diferents àmbits artístics – arts escèniques, música, arts visuals i pluridisciplinars-.

“L’A prop vol donar suport a creadors i creadores locals per una banda i fomentar la participació a la vida cultural de la ciutat i la comunitat per l’altra. I fer-ho en comú, cooperant entre diferents serveis i equipaments”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, que ha afirmat que “creiem que la reactivació del sector cultural no pot anar deslligada de la lluita contra les desigualtats en l’exercici dels drets culturals”.

Totes les activitats previstes són gratuïtes, i es faran en tretze equipaments municipals de set barris diferents: al Centre Cívic Onyar, al Centre Cívic Ter, al Centre Cívic Sant Narcís, al Centre Cívic Pont Major, al Centre Cívic Pla de Palau, a la Biblioteca Antònia Adroher, a la Biblioteca Just M. Casero, a la Biblioteca Ernest Lluch, a la Biblioteca Salvador Allende, i a L’Estació Espai Jove, on ja s’havien programat espectacles l’any passat; i al Centre Cívic Santa Eugènia, a l’Espai Cívic Can Gibert, i a El Güell Espai Jove, que s’han incorporat en aquesta edició. Enguany, també s’ha ampliat la programació amb una proposta artística més.

Entre els projectes seleccionats hi ha 15 concerts; 9 espectacles de teatre, dansa i circ; 2 exposicions, 1 mapping audiovisual, i 1 mural que es podran veure entre la primavera i l’estiu d’aquest any 2021. Les activitats es desenvoluparan seguint les mesures de seguretat i sanitàries vigents en cada moment per la COVID-19 i bona part de les propostes es faran a l’aire lliure. A més, l’aforament serà limitat i caldrà inscripció prèvia en bona part de les activitats.

Podeu consultar la programació al web i a les xarxes socials municipals de Girona Cultura i al perfil d’Instagram del cicle, @aprop_gi