La Policia Municipal de Girona sanciona 97 conductors per saltar-se el confinament de cap de setmana

El trànsit d'entrada i sortida a la ciutat cau un 45% durant els tres dies de noves restriccions

La Policia Municipal de Girona ha sancionat 97 conductors per saltar-se el confinament municipal de cap de setmana. Són gent a qui els agents van aturar en algun dels 107 controls que van fer entre divendres a les sis del matí, quan van entrar en vigor les noves restriccions, i aquest dilluns a les sis, quan ha acabat el confinament.

Les mesures per reduir els contagis de covid-19 sí que s’han traduït, però, en un clar descens del trànsit d’entrada i sortida de la ciutat, que ha arribat a caure fins a un 45%. D’altra banda, al llarg d’aquest cap de setmana, la Policia Municipal també ha aixecat tres actes per no dur mascareta, sis per sorolls (de gent que feia festes a casa) i cinc més per fer ‘botellon’ i beure alcohol al carrer.

El trànsit d’entrada i sortida a Girona ciutat s’ha reduït un 45% aquest cap de setmana respecte a l’anterior, a causa del confinament municipal decretat per la Generalitat. Concretament, entre el 23 i 25 d’octubre van accedir al municipi 13.115 vehicles, mentre que del 30 d’octubre a l’1 de novembre ho han fet un total de 7.236 vehicles. Aquestes són les dades que han recollit les càmeres que l’Ajuntament de Girona té situades en dos punts d’accés a la ciutat.

Per tal de fer complir la normativa, la Policia Municipal de Girona ha posat en marxa un dispositiu específic de control de circulació en els accessos de la ciutat. En total, s’han fet 107 controls des de divendres a les sis del matí i fins avui a les sis. En aquests dispositius s’han denunciat 97 persones per incomplir les restriccions de mobilitat.

D’altra banda, aquest cap de setmana la Policia Municipal ha aixecat tres actes per no dur la mascareta, sis per sorolls en festes a domicilis i cinc per fer ‘botellon’ i consumir alcohol al carrer durant el dia. No s’ha aixecat cap acta per consumir alcohol durant la nit.