La pedrera que no deixa descansar als veïns de Montjuïc

Construccions Rubau no compleix amb l’ordenança municipal

Ja fa uns mesos que els veïns de diversos barris de Girona es queixen pels sorolls que es fan a la pedrera Rubau. Després de diverses queixes, l’Ajuntament de Sarrià ha fet un estudi on s’ha revelat que la constructora no compleix amb l’ordenança municipal.

 

El límit de decibels que marca l’ordenança municipal de Sarrià de Ter és de 55db i l’empresa Rubau es situa a 62db. Això provoca un malestar constant pel veïns de la zona, ja que el soroll és constant, tant de dia com de nit. Això crea neguit per part de molts veïns; els quals han denunciat l’empresa a l’Ajuntament.

 

Els veïns del barri de Montjuïc han signat una petició perquè es gestioni de forma ràpida i eficaç aquesta afectació sonora. Aquesta setmana s’ha presentat un escrit a l’Ajuntament de Girona amb les queixes referents al soroll de la zona de la pedrera. Ja són 60 veïns els que han firmat per tirar endavant aquesta reclamació.

 

Des de l’ajuntament de Girona s’informa als veïns que aquest cas és competència de la Generalitat i que ja s’ha informat, per tal de dur a l’acció una inspecció i/o sanció respectiva. La regidora del barri de Montjuïc, Eva Palau, ha estat amb contacte directe amb els veïns i han traslladat el cas al departament de Sostenibilitat i Medi Ambient.