La novena edició del Dia Internacional de l’Art desplegarà més de vuitanta activitats culturals i artístiques del 16 al 18 d’abril

La iniciativa arrencarà aquest divendres, a les 18 h al Bòlit Sant Nicolau

La novena edició del Dia Internacional de l’Art desplegarà una àmplia programació d’activitats culturals i artístiques tant a la ciutat de Girona com a altres poblacions de la demarcació gironina al llarg del cap de setmana del 16, 17 i 18 d’abril. Els actes s’han previst en format presencial, tot i que s’oferiran propostes alternatives adaptades al format virtual en cas que es produeixin canvis en les restriccions actuals per la COVID-19.

L’objectiu principal de l’esdeveniment és apropar als ciutadans i ciutadanes la pràctica artística i compartir l’experiència de les diverses activitats, tot aprenent del món artístic. Perseguint aquesta filosofia, enguany s’han programat un total de 41 exposicions i 44 activitats que arrencaran divendres, dia 16 d’abril, a les 18 h al Bòlit_StNicolau, amb un pregó a càrrec de l’artista catalana Fina Miralles. Es tracta de la cinquena edició d’aquest acte popular amb el qual es dóna el tret de sortida a la celebració.

“Som aquí per celebrar tres fites al mateix temps: la reivindicació de l’art, la represa de l’activitat cultural en general i l’inici de la temporada artística”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha posat en valor “que la ciutat bategui a nivell artístic, perquè és necessari que les programacions tirin endavant, garantint la feina als nostres artistes i oferint una oferta de qualitat”.

Les propostes aniran a càrrec de 68 entitats i agents artístics vinculats al món de les arts i consistiran en tallers, exposicions, projeccions, visites guiades, itineraris d’art, concerts operformances, entre d’altres, que s’estendran pels carrers de 20 poblacions diferents.

El Dia Internacional de l’Art, declarat com a tal per la UNESCO l’any 2011, commemora el naixement de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452 i té el propòsit d’acostar les diferents formes de l’expressió artística a la ciutadania. A la demarcació de Girona, la iniciativa està promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani.

Podeu consultar i descarregar tota la programació del Dia Internacional de l’Art 2021 al blog del Bòlit.