La Diputació de Girona amplia fins a 1.349.774,71 euros les ajudes per a la rehabilitació i la compra d’habitatge social

S’hi destinaran 329.774,71 euros addicionals aquest any arran d’una modificació de crèdit per poder cobrir el màxim de sol·licituds dels ajuntaments gironins

La Diputació de Girona incrementarà la dotació econòmica en dues línies de subvencions del Servei d’Habitatge d’aquest 2021. Arran d’una modificació de crèdit aprovada per unanimitat en el darrer ple de la corporació, s’hi destinaran 329.774,71 euros addicionals amb l’objectiu de donar resposta a les demandes i necessitats dels ajuntaments i les entitats locals de les comarques gironines. En total, les ajudes en les dues línies arribaran fins a 1.349.774,71 euros.

El diputat d’Habitatge, Quim Ayats, ha destacat que, des de la Diputació de Girona, s’està realitzant «un gran esforç pressupostari per poder atendre totes les demandes en habitatge, que han crescut d’un any a l’altre a causa de la pandèmia. El nostre compromís passa per garantir un dret fonamental com és l’accés a l’habitatge als col·lectius en risc d’exclusió».

Les ajudes de la primera d’aquestes línies van dirigides a inversions en habitatges destinats a polítiques socials i passaran dels 450.000 euros de la convocatòria inicial als 627.398,62 euros, amb un increment de 177.398,62 euros. Pel que fa a la segona línia, està destinada a inversió en l’adquisició d’habitatge social. S’ha ampliat en 152.376,09 euros per arribar fins als 722.376,09 euros, quan la convocatòria inicial era de 570.000 euros.

L’import de les despeses subvencionables en aquestes subvencions està determinat pel tram de població al qual pertany cada municipi, amb prioritat pels més petits i els micropobles. En aquest sentit, el percentatge va des del 50 % subvencionable per als municipis amb més de vint mil habitants fins al 95 % en poblacions menors de mil habitants.

Durant el 2020, el Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona va destinar 1,5 milions d’euros en totes les seves línies de subvencions i va arribar a tenir dos milions en peticions. Enguany, ja es van pressupostar dos milions, però s’han rebut peticions per valor de 2,4 milions.

«Des del Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona, augmentem els recursos en la compra d’habitatge social i, alhora, augmentem la inversió en habitatges públics per a rehabilitacions. D’aquesta manera, incrementem i millorem el parc públic d’habitatge de la demarcació. És fonamental seguir treballant des de les polítiques públiques per revertir les conseqüències derivades de la pandèmia i respondre a les demandes dels 221 municipis de la demarcació», ha conclòs Quim Ayats.