Il·luminaran la catedral de Girona de verd en homenatge als sanitaris

La iniciativa, d'una empresa privada, es farà el proper 13 de març i des del Bisbat ho han vist amb bons ulls

Imatge de la Catedral de Girona

El proper dissabte 13 de març la catedral de Girona quedarà il·luminada de verd durant tres hores. En concret, la façana de pedra del temple es tenyirà d’aquest color des de les set de la tarda fins al toc de queda, a les deu de la nit. El motiu és homenatjar els sanitaris que porten un any “lluitant contra la pandèmia”, però també a les víctimes del coronavirus i els familiars de totes aquestes persones.

Es tracta d’una iniciativa que ha tingut l’empresa d’esdeveniments Decom Audio i que des del Bisbat i la catedral de Girona han vist amb “bons ulls”. El gerent de la companyia, Eduard Calpe, explica que van decidir-se pel temple perquè es tracta d’un punt “referent i emblemàtic” de la demarcació.

Calpe assenyala que han volgut fer coincidir la iniciativa amb el primer aniversari de la declaració de l’estat d’alarma i que és una bona manera de “reconèixer la tasca” dels sanitaris. El gerent de l’empresa explica que, malgrat que el blanc és el color que identifica els professionals de la salut, han optat per tenyir la catedral de verd perquè “és el color de l’esperança”. “Volíem retre un homenatge al personal sanitari però també llançar un “missatge d’esperança” a la societat.

Els gironins podran veure la façana de la catedral il·luminada el proper dissabte 13 de març. Ho estarà durant tres hores. Des de les set de la tarda fins al toc de queda, les deu de la nit.