Ikea obre una botiga al centre de Girona per fer comandes online

La multinacional sueca del moble preveu que algun d'aquests nous establiments sigui també a la demarcació

Ikea obre una botiga a Girona per fer-hi comandes on line i n’inaugurarà deu més a Catalunya en els propers sis anys. L’obertura d’aquest establiment, situat al carrer Joan Maragall, s’emmarca dins l’estratègia de la multinacional sueca per acostar-se al centre de les ciutats amb botigues més petites (més enllà de les grans superfícies a zones comercials de la perifèria). La botiga de Girona, de 85 metres quadrats, comptarà amb nou treballadors. A més de comprar mobles i accessoris de la llar, també es podran contractar els serveis de transport i muntatge. La multinacional explica que obre aquest establiment arran de “l’alta demanda” i ja avança que, de la desena de noves obertures, es preveu que alguna també sigui a comarques gironines.
El desembre de l’any passat, Ikea inaugurava un estand al centre comercial Espai Gironès. Des d’allà, el personal de la multinacional assessorava els clients a l’hora de comprar mobles i permetia tancar les comandes (totes, per Internet). Ara, arran de “l’alta demanda” que té al territori, la firma sueca ha decidit traslladar aquest espai al centre de Girona.

La nova botiga, que s’inaugurarà divendres, està situada al número 21 del carrer Joan Maragall. Té 85 metres quadrats i comptarà amb una plantilla de nou treballadors. Ikea avança que oferirà “una experiència de compra millorada, amb més espai d’exposició”. Des d’aquí, els clients rebran assessorament, podran comprar on line i també contractar els serveis de recollida, transport i muntatge dels mobles.

El director de Penetració de Mercats d’Ikea a Catalunya, Kevin Johnson, destaca que “la gran acollida que ha tingut l’estand” a l’Espai Gironès els ha animat a obrir una botiga “més gran i cèntrica”. “El balanç d’aquest primer any no pot ser més satisfactori”, subratlla el director. “Els clients podran planificar el seus projectes amb una experiència diferent; a més, tindran un espai expositiu que els servirà d’inspiració”, explica.

Mercat experimental

Ikea subratlla que la voluntat de la multinacional és apostar de manera “ferma” per Catalunya. Per això, la companyia ha anunciat que, durant els proper sis anys, Catalunya es convertirà en “un mercat experimental” on la firma hi provarà “noves maneres de fer negoci”.

I dins aquesta estratègia, Ikea preveu fer fins a deu noves obertures al país (que la multinacional defineix com a “punts de contacte”). La companyia ja avança que preveu que algun d’aquests nous establiments sigui també a comarques gironines, tot i que “encara no se n’ha definit la xifra exacta”.

Actualment, la marca sueca compta amb disset punts de contacte o venda física a Catalunya. A més de les grans superfícies a Badalona, l’Hospitalet i Sabadell, Ikea té tres centres de disseny i planificació al territori català, vuit punts d’entrega de mercaderies (repartits a les quatre demarcacions), dos centres de planificació i disseny (Ikea Planning Studio) i una central de distribució de comandes on line a Valls.