“Girona, Temps de Flors. A cel obert” presenta 92 projectes en 83 espais emblemàtics de la ciutat

L’esdeveniment, que se celebrarà del 8 al 16 de maig, arribarà a nou barris i comptarà amb controls d’accés i mesures de seguretat especials per la COVID-19

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

“Girona, Temps de Flors. A cel obert” presenta enguany 92 projectes en 83 espais exteriors i emblemàtics de la ciutat. L’esdeveniment, que se celebrarà del 8 al 16 de maig, comptarà amb controls d’aforament i mesures de seguretat per la COVID-19, i arribarà a nou barris: Barri Vell, Carme, Mercadal, Eixample, Sant Daniel, Fontajau, Devesa, Sant Narcís i Santa Eugènia. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

Serà una edició diferent, segura per a tothom, i hi haurà controls d’accés amb mesures especials. Comptarem amb projectes espectaculars, en espais nous i emblemàtics. És una bona notícia poder fer aquesta edició perquè l’esdeveniment és una eina de recuperació i dinamisme econòmic, de promoció de la ciutat i de generació de llocs de treball”, ha afirmat l’alcaldessa, recordant a Josep Tarrés, una figura clau del naixement i evolució de Temps de Flors, que ha mort recentment.

Per la seva banda, la regidora ha destacat que la mostra floral “s’ha adaptat a l’evolució de la pandèmia, seguint les directrius del PROCICAT”. “Hem treballat per recuperar el desenvolupament econòmic de la ciutat amb les màximes garanties de seguretat, i preservant al màxim l’essència de l’esdeveniment. Aquest Temps de Flors és una oportunitat per redescobrir la ciutat i el nostre entorn a través de quatre rutes diferents que quedaran reflectides en el mapa”, ha destacat.

La mostra floral presenta enguany un format “a cel obert”, una nova proposta que vol garantir la salut pública de l’esdeveniment, esponjant la instal·lació dels projectes i fent partícips altres barris del municipi. Alhora també es pretén dinamitzar l’activitat comercial i econòmica molt afectada per la pandèmia. S’han conservat els espais exteriors originals de la mostra i s’han afegit nous indrets a altres punts de la ciutat a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes. L’horari per visitar els projectes, que estaran ubicats únicament en espais exteriors, serà de les 10 a les 21 h.

Per tal de descobrir tots els projectes escampats per la ciutat, es proposen quatre itineraris a fer a peu o en bicicleta. La primera ruta engloba els espais expositius del Barri Vell, Sant Daniel i Mercadal; la segona, els de Fontajau i la Devesa; la tercera, els de Santa Eugènia i Sant Narcís; i la quarta, els de l’Eixample i Carme.

També s’han establert tot un seguit de mesures amb l’objectiu de garantir la seguretat de l’esdeveniment. Durant els dies de Temps de Flors, hi haurà personal dedicat a controlar el compliment de les normes de seguretat i higiene, i a orientar a les persones sobre els recorreguts possibles a fer.

Pel que fa al Barri Vell, hi haurà control d’aforament fixat en un màxim de 10.000 persones. S’han establert quatre puntes d’entrada (carrer de Sant Feliu, la pujada del Rei Martí, la plaça dels Jurats i el passeig arqueològic) i quatre de sortida (carrer de Sant Feliu, carrer de la Força, plaça de sant Domènec i passeig arqueològic). A més, algunes vies, com el carrer de la Força, tindran un únic sentit.

Cal destacar, que els veïns i veïnes del Barri Vell tindran prioritat per accedir al barri a peu, sense cap restricció. Tanmateix, la circulació de vehicles estarà restringida al llarg de les jornades de Temps de Flors. En concret, del 8 al 16 de maig de les 10h a les 21 h es tallarà completament la circulació de vehicles per motius de seguretat. Els carrers afectats es podran consultar a girona.cat/incidencies. A més, del 3 al 20 de maig s’habilitarà un aparcament exclusiu per als veïns i veïnes que disposin de distintiu del Barri Vell a l’aparcament de sorra de la plaça Josep Ferrater i Mora, ja que durant aquests dies es prohibirà l’estacionament a diferents punts del nucli antic a causa del muntatge i desmuntatges dels projectes.

El material informatiu de la mostra floral serà principalment en format digital i es difondrà a través de la pàgina web de Temps de Flors. A més, escanejant el codi QR que es trobarà en els plafons explicatius dels projectes florals es podrà visualitzar els plànols turístics i de mobilitat, així com la informació d’última hora. Tot el material també estarà disponible a Girona App.

En relació amb les activitats paral·leles a Temps de Flors, es manté el Girona a Capella amb actuacions en diferents espais. També hi haurà jornada de portes obertes als museus, i altres activitats culturals. Un any més, tindrà lloc el Concurs d’Aparadors.

Girona, Temps de Flors s’organitza amb la participació de la societat gironina. El treball col·laboratiu i l’esforç desinteressat de centenars de persones voluntàries fan possible la mostra floral, que compta amb la implicació directa de les tres associacions que l’organitzen des dels seus inicis (Associació Amics de la Girona Antiga, Associació Amics de les Flors de Girona i Associació Amics dels Jardins Històrics i dels Paratges Naturals) i el suport de l’Ajuntament de Girona.