Xiulada de protesta després de saber-se la resolució del Suprem

L'Assembla de treballadors del Govern ha omplert de llaços grocs l'arbre de Nadal de la seu

Els treballadors de la Generalitat a Girona concentrats per xiular la decisió del Tribunal Suprem sobre líders socials i polítics. Fotografia: ACN
Uns 200 treballadors de la Delegació del Govern a Girona s’han concentrat aquest dilluns a les dotze del migdia per protestar contra la decisió del Suprem de mantenir a presó Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. L’Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes (adic_GIR) també “rebutja” la presó eludible sota fiança per als altres sis exconsellers, considerant que les mesures imposades, com la prohibició d’abandonar l’Estat o haver de comparèixer setmanalment als jutjats, són excessives. Els treballadors han demanat “la immediata posada en llibertat” de les persones que queden a la presó per aquesta causa oberta al Tribunal Suprem. L’Assemblea ha anunciat que se seguirà manifestant cada divendres i ha omplert de llaços grocs l’arbre de Nadal que hi ha a l’àrea d’atenció al públic de la delegació.

“Manifestem el nostre total rebuig a aquestes decisions preses i exigim la immediata posada en llibertat de les persones que resten a la presó”, ha llegit una portaveu en referència a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. A més, el manifest també considera “injusta” la presó eludible sota fiança de 100.000 euros per als sis consellers cessats, que acompanya amb mesures cautelars com les compareixences setmanals, la prohibició d’abandonar el territori espanyol i la retirada del passaport.

Aquest ha estat el primer cop que els treballadors de la Generalitat han convocat una xiulada per expressar el seu rebuig a una decisió judicial. Tot i això, l’Assemblea  convoca cada divendres a les dotze una aturada silenciosa per demanar l’alliberament dels líders socials i polítics empresonats. Un acte que tenen intenció de mantenir. Després de la lectura del manifest i de la xiulada, els treballadors han cantat ‘Els Segadors’ abans de tornar a la feina. A l’interior de les dependències governamentals, el suport als líders empresonats es manté amb detalls com la decoració nadalenca. L’arbre de Nadal s’ha omplert de llaços grocs que substitueixen les tradicionals boles decoratives.