Una quarantena de musulmans es concentren davant de l’Ajuntament de Ripoll en rebuig pels atacs terroristes

Els manifestants, entre els quals hi havia família i amics dels autors dels atemptats, creuen que l'imam va intervenir en la radicalització dels joves

La comunitat musulmana de Ripoll s’ha concentrat davant l’ajuntament de la ciutat per rebutjar els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils. En total han estat una quarantena de persones que han cridat consignes contra la violència i han tret cartells on es llegia “no en el meu nom”. Entre els concentrats hi havia familiars i amics dels terroristes, que han deixat clar que no havien notat signes de radicalització. De fet, molts d’ells creuen que l’antic imam de Ripoll va jugar un paper important en aquest aspecte. La Fàtima Abouyaaqoub, cosina del terrorista fugat, Younes Abouyaaqoub, ha demanat que s’entregui i reconeix que des de que l’imam va arribar “la cosa va canviar”. La Hanane Kharohouch, amiga de la família assegura que “els hi han menjat el coco”, i diu que no representen l’islam

Una quarantena de persones s’han concentrat aquest dissabte al vespre davant de l’Ajuntament de Ripoll. Ho han fet convocats per la comunitat musulmana. L’acte s’ha celebrat amb normalitat i, de fet, alguns veïns de Ripoll que no són musulmans, també han donat suport a la comunitat. A la concentració han coincidit amb familiars i amics dels terroristes que s’han mostrat abatuts amb l’atemptat i no entenien com havien arribat a perpetrar l’acte.

La Uafa Marsi, una mediadora de Ripoll i amiga de les famílies dels atacants, explica que molts dels terroristes han passat per la seva aula, i encara no es creu el què ha passat. “No representen l’islam”, ha etzibat. Marsi demana que ningú relacioni els atemptats amb els musulmans i està convençuda que els nois no han actuat sols. “Algú hi ha al darrere, perquè eren joves molt normals”, ha comentat.

Un discurs que coincideix amb el de la majoria de concentrats. La cosina del gihadista fugat, Fàtima Abouyaaqoub, reconeix que el seu parent havia canviat des de l’arribada de l’imam. Tot i això, Abouyaaqoub, nega qualsevol evidència de radicalització. “Potser sí que resava més i anava amb l’imam, però res més. No ens ho creiem”, ha reblat.

La mare demana que s’entregui

Una de les imatges de la concentració ha estat la presència de la mare de Younes Abouyaaqoub, Hannou Ghanimi, que ha demanat al seu fill que s’entregui a la policia. “Prefereixo veure’l a la presó que no pas mort”, ha lamentat. Ghanimi diu que el que ha fet el seu fill no és propi d’una religió com l’islam i assegura que Abouyaaqoub era un jove “com tant d’altres” i per res podia pensar que s’havia radicalitzat.

La concentració s’ha acabat amb un minut de silenci i un aplaudiment per part dels concentrats, que durant l’acte han cridat consignes en contra dels terroristes, i en favor de la convivència. També han demanat que no es criminalitzi la religió musulmana pels actes dels terroristes.