Les biblioteques de Girona estenen la lectura a les piscines i a les places durant l’estiu

Un any més està en marxa la Bibliopiscina a les piscines de la Devesa i a les instal·lacions del GEIEG de Sant Ponç i Sant Narcís

0
509

Les biblioteques de Girona tornen a sortir al carrer un estiu més. Des de principis de juliol està en marxa la Bibliopiscina a les piscines municipals de la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG del Sant Ponç i de Sant Narcís i la Biblioplaça a diversos barris de la ciutat. Com a novetat, enguany, del 13 al 24 d’agost, s’incorporen els jardins de les Pedreres i la plaça del Pou Rodó als punts on es portarà el carro mòbil de la Biblioplaça.

Sota el lema de “Biblioestiu, la lectura a la fresca”, l’Ajuntament de Girona ofereix aquestes dues iniciatives amb l’objectiu que la ciutadania pugui gaudir de la lectura a l’aire lliure durant els mesos de juliol i agost. Són totalment gratuïtes i van adreçades sobretot als infants, però també hi ha propostes per als adults. L’ús és lliure, i es pot fer préstec a casa amb el carnet de biblioteques.

La Bibliopiscina torna a la seva cita anual a les piscines municipals de la Devesa en col·laboració amb el Servei Municipal d’Esports, que reserva un espai ombrejat a tocar de l’aigua perquè s’hi puguin dur a terme més fàcilment totes les activitats de dinamització lectora per a infants i també el servei de consulta i préstec de llibres, diaris i revistes.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Girona col·labora amb l’entitat esportiva GEIEG perquè les persones sòcies i visitants de les piscines de l’entitat gaudeixin gratuïtament també d’un servei de Bibliopiscina. Com els anys anteriors, la Bibliopiscina s’instal·larà al complex esportiu de Sant Narcís i també a les instal·lacions de Sant Ponç.

D’altra banda, els barris on s’instal·larà la Biblioplaça durant el juliol i l’agost són els següents: Vila-roja, Font de la Pólvora, Mas Ramada, Vista Alegre, Sant Narcís, Can Gibert del Pla, Devesa, Mercadal, Santa Eugènia, Pedreres i Barri Vell (zona del Pou Rodó). Durant quinze dies a cada plaça, de dilluns a divendres, els ciutadans i les ciutadanes podran acostar-se al carro mòbil preparat amb llibres per triar les lectures que més els agradin, que són per a un públic ampli i que responen a gustos literaris diversos.

Una de les activitats més atraients tant a la Bibliopiscina com a la Biblioplaça són les hores del conte per als infants, que van a càrrec de contistes professionals. En total representen 13 actuacions al llarg de l’estiu, i complementen les activitats infantils de les biblioteques, que aquest any se centren en la campanya “Un estiu de detectius”.

FER UN COMENTARI